Τσίπρας: Τα μνημόνια απέτυχαν μόνη λύση οι εκλογές. (Υπάρχει σχέδιο;)

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά πάλι για εκλογές χωρίς ωστόσο να έχει καταθέσει προς τον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται σκληρά ένα σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης. Η ομιλία Τσίπρα στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δεν περιείχε ούτε μια λέξη για το τι πρέπει να γίνει. Μόνον θεωρητικές αναφορές στην παρούσα κατάσταση.

«Σε αυτή τη κρίσιμη καμπή για το τόπο και για το λαό, μόνο μια λύση υπάρχει και είναι πολιτική λύση: Εκλογές για να μιλήσει ο λαός. Εκλογές για να σταματήσουμε τη καταστροφή της οικονομίας και της δημοκρατίας στον τόπο μας. Εκλογές για να σταματήσει η εξαθλίωση του ελληνικού λαού προς όφελος των τραπεζών. Εκλογές για να επιστρέψει η αξιοπρέπεια και η δικαιοσύνη, για να αναλάβουμε τη ευθύνη, οι υγιείς δημοκρατικές και πατριωτικές δυνάμεις, να ανοικοδομήσουμε τον τόπο μας». Αυτό είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας...

Στο επίκεντρο της ομιλίας του βρέθηκε η κατάσταση που διαμορφώνεται στο πολιτικό σκηνικό, ενόψει της ψηφοφορίας στη Βουλή για το νέο πακέτο μέτρων.

« Την προσεχή εβδομάδα στη Βουλή θα κριθεί η στάση όλων των βουλευτών που τώρα εμφανίζονται υποστηρικτές του λαού και των συμφερόντων του», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του κόμματος για τα νέα σκληρά μέτρα που αναμένεται να ψηφιστούν την ερχόμενη εβδομάδα από τη Βουλή.

Η καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του προϋπολογισμού «αποτελεί τη μόνη στάση αξιοπρέπειας και ευθύνης απέναντι στη χώρα», σημείωσε. για να προσθέσει: Η κυβερνητική κρίση «αντανακλά τη χρεοκοπία της μνημονιακής πολιτικής και των εκφραστών της
».

Σύμφωνοι σε όλα αυτά. Στην θέση τους όμως υπάρχει κάποιο σχέδιο; ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στις δημοσκοπήσεις αλλά δεν πείθει ότι γνωρίζει τι πρέπει να γίνει από την Πέμπτη το πρωί αν έπεφτε η κυβέρνηση.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης