Το συνέδριο αντί να είναι αφετηρία ενός νέου ΠΑΣΟΚ, ίσως αποδειχθεί τερματισμός για το παλιό ΠΑΣΟΚ

Στο ΠΑΣΟΚ έχει χαθεί και η ελπίδα... Το κόμμα βυθίζεται σε απίστευτα χρέη που το έχουν πτωχεύσει. Πολιτικά δεν μπορεί να συσπειρώσει ούτε παλιά στελέχη του. Ιδεολογικά δεν εκφράζει τίποτε. Κανένα όργανο του κόμματος δεν λειτουργεί, μάλλον όργανα δεν υπάρχουν καν.

Ο κ. Βενιζέλος ανήγγειλε συνέδριο για να ανακόψει την κατρακύλα, αλλά η κίνηση αυτή αποδεικνύεται μπούμεραγκ. Την ώρα που η Ιπποκράτους κάνει ότι μπορεί για το συνέδριο, (προκειμένου να προκαλέσει ένα θετικό «γεγονός» και να ανακόψει τον δημοσκοπικό κατήφορο), ελάχιστα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρονται να συνεισφέρουν ή έχουν στα χέρια τους έτοιμο πλάνο - έστω και έναν απλό κατάλογο προτάσεων.

Έτσι ενώ  ο Ευ. Βενιζέλος να επενδύει όπως - όπως  στο συνέδριο, για να επιτύχει τη συσπείρωση του... εναπομείναντος ΠΑΣΟΚ, το όλο κλίμα μέχρι στιγμής δεν τον δικαιώνει.

Οι επιτελείς του ΠΑΣΟΚ έχουν αντιληφθεί πως ούτε κοσμοσυρροή σημειώνεται για την επανεγγραφή μελών, ούτε πέφτει ο μέσος όρος ηλικίας όσων έχουν διατηρήσει έστω και χαλαρή επαφή με τις οργανώσεις. Φαίνεται, άλλωστε, αυτό και στις δημοσκοπήσεις, όπου ουδεμία πέραση στις νεότερες γενιές καταγράφεται...

Ο φόβος είναι ότι το συνέδριο μπορεί να είναι η τελική και οριστική επιβεβαίωση ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αναστρέψιμη πορεία.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης