Το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης για μια ακόμη φορά κέρδισε την ελληνική κοινωνία. Τίποτε δεν αλλάζει στην χώρα

παρακμή

Η ελληνική κοινωνία φαίνεται να έχει υποταχθεί για μια ακόμη φορά στο πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης. Παρά την διαρκή ύφεση, τους φορολογικούς διωγμούς των πολιτών, το άνοιγμα των φυλακών για οικονομικά κατεστραμμένους, την έλλειψη ελπίδας και την συνεχιζόμενη αποτυχία της χώρας να εκσυγχρονιστεί, αυτοί που ζουν και βασιλεύουν, είναι πάντοτε τα ίδια πολιτικά πρόσωπα που έχουν την ευθύνη για αυτή την πορεία. Όχι οι πολίτες.

Ο χρόνος διαψεύδει με δραματικό τρόπο ότι θα μπορούσε κάτι να αλλάξει στην Ελλάδα. Οι λαίκές κινητοποιήσεις έχουν ουσιαστικά μηδενιστεί ως πράξεις ματαιότητας. Οι απίστευτες σε όγκο κινητοποιήσεις των "αγανακτισμένων" για παράδειγμα, δεν απέφεραν τίποτε. Οι Έλληνες απομονώνονται πια στις μικρές ζωές τους, νικημένοι. Το πολιτικό σύστημα αναπνέει καλύτερα.

Στην πολιτική σκηνή, τίποτε καινούργιο δεν έχει ξεπεταχθεί ώστε να αντιμετωπίσει το "παλιό". Παλιοί πολιτικοί υποκρίνονται ότι τώρα, μπορούν να φέρουν το καινούργιο. Μάταια φυσικά. Ούτε μπορούν, ούτε έχουν ιδέα τι θα έπρεπε να γίνει για την χώρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και αυτοί που κυβερνούν, εδώ και τρια χρόνια μόνο φορολογούν και καταδιώκουν ανθρώπους. Μεταρρυθμίσεις και ανάπτυξη είναι πάντα στο μηδέν.

Το εγχώριο σκηνικό το συμπληρώνει η απίστευτη κατάσταση στα Μέσα Ενημέρωσης. Άνθρωποι αγράμματοι, ατάλαντοι, ενταγμένοι πλήρως στο πολιτικό σύστημα, προσφέρουν συσκότιση, παραπληροφόρηση και συνειδητή παραπλάνηση. Πώς; Εύκολα. Ορίζουν την ατζέντα της ημέρας στα δελτία και τα πρωτοσέλιδα, που δεν είναι παρά τα ανούσια και τα ευτελή, ενώ ποτέ δεν διεκδικούν υπέρ των πολιτών τίποτε. Οι ίδιοι καλεσμένοι διαπληκτίζονται για το τίποτα, αυτό είναι ο τηλεοπτικός κανόνας. Χαβαλές και προσβλητικές συμπεριφορές είναι η καθημερινότητα.

Η παραπάνω πραγματικότητα "κουμπώνει" εντελώς, με μια τρόικα να είναι αυτή που κυβερνά πραγματικά την χώρα, καταργώντας Σύνταγμα, Θεσμούς και κάθε δημοκρατική λειτουργία. Πολίτευμα δεν υπάρχει.

Η Ελλάδα είναι πλέον ολοφάνερο: Θα συνεχίσει με την τρικομματική κυβέρνηση. Θα βλέπει την ύφεση να μεγαλώνει. Θα πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα βίας, ο φασιστικός σκοταδισμός, η βαθιά παρακμή. Αντίδραση από τους πολίτες ΔΕΝ θα υπάρξει, οι Έλληνες έχουν πια ηττηθεί και είναι έτοιμοι για τα χειρότερα που έρχονται.

Έτσι θα πορεύεται η χώρα. Νικημένη, απογοητευμένη και χωρίς πραγματική ελπίδα. Με τα νεα παιδιά να μεταναστεύουν και αρκετούς να μάχονται επιστρέφοντας στις γενέτειρές τους, ακόμα και για να καλλιεργήσουν γη, ενώ σπούδασαν κάτι άλλο. Ανάπτυξη και επενδύσεις θα αφορούν ελάχιστους και πάντως όχι τους 2.000.000 ανέργους... Τέλος.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης