Το ΠΑΣΟΚ χωρίς κρατική εξουσία, είναι ένα άδειο... σακί. ( Το δράμα που θα ζήσει ο Βενιζέλος...)

Στην πολιτική ποτέ δεν ξέρεις. Όμως όπως όλα δείχνουν, ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλος, ίσως εξελιχθεί σε ένα τραγικό πρόσωπο στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Η αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ είναι πολύ πιθανό να μετεξελιχθεί γι αυτόν σε έναν μοναχικό και αδιέξοδο δρόμο χωρίς επιστροφή. Ο κ. Βενιζέλος ηγείται ενός κόμματος που καταρρέει πνιγμένο στις ενοχές, την ανικανότητα, την διαχρονική διαφθορά. Επιπλέον και ο ίδιος εκροσωπεί το σκληρό πρόσωπο του μνημονίου και αυτό οι πολίτες το γνωρίζουν πολύ καλά.

Η ΜΟΝΗ συγκολλητική ουσία που ενώνει όσους παραμένουν σε αυτό το κόμμα είναι η εξουσία. Δεν υπάρχει ιδεολογία, ούτε το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπεί τίποτε στην ελληνική κοινωνία. Είναι ένα κόμμα στελεχών που έχουν μάθει να τοποθετούνται σε δημόσιες θέσεις, να ασκούν εξουσία, να απολαμβάνουν τα λίγα λεπτά δόξας ενός τηλεπαράθυρου. Αν αφαιρέσεις από το ΠΑΣΟΚ τον εναγκαλισμό του με το κράτος, τι απομένει; Τίποτα. Το "σακί" είναι άδειο.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα γνωρίζουν όλα αυτά. Γι αυτό και δίδουν από τώρα μάχη, να παραμείνουν σε μια κυβέρνηση συνεργασίας έστω και με τον πάλαι ποτέ "ταξικό" εχθρό τη ΝΔ. Χωρίς εξουσία το ΠΑΣΟΚ είναι ένας γυμνός πολιτικός φορέας που δεν έχει -ούτε μπορεί - να πεί τίποτε.

Τι θα συμβεί λοιπόν αν το ΠΑΣΟΚ δεν καταφέρει να πιαστεί από την σανίδα σωτηρίας που λέγεται "συγκυβέρνηση"; Θα αρχίσει να φυλλορροεί προς κάθε κατεύθυνση. Τα στελέχη του θα το εγκαταλείπουν σπεύδοντας σε νέους σχηματισμούς που ήδη υπάρχουν ή θα δημιουργηθούν. Και εκεί ο κ. Βενιζέλος θα βιώσει ένα προσωπικό δράμα. Θα επιχειρηματολογεί σε όλους τους τόνους αλλά δεν θα τον λογαριάζουν. Θα ισχυρίζεται ότι είναι ο μοναδικός κοινωνός κάθε αλήθειας αλλά δεν θα τον πιστεύουν.

Ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι το ΠΑΣΟΚ των... κρατικών στελεχών (γιατί άλλο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει) μόνο η ΝΔ μπορεί να το σώσει αν αποδεχθεί μια συγκυβέρνηση μαζί του. Η ΝΔ δεν θέλει ούτε να το σκέπτεται φυσικά. Όμως καραδοκεί η ΕΕ που θέλει το ΠΑΣΟΚ του μνημονίου. Μόνο εκεί μπορεί να ελπίζει ο κ. Βενιζέλος. Στην τρόικα και στις εξετάσεις που έδωσε σε αυτήν. Διαφορετικά ως αρχηγός ενός ΠΑΣΟΚ χωρίς εξουσία θα ζήσει την κάθοδο προς τον Άδη...

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης