Τα μέτρα θα ψηφιστούν έστω και οριακά. Με την ψήφιση τους τελειώνει οριστικά ο χρόνος ανοχής αυτής της συγκυβέρνησης

Βουλή Ελλήνων

Το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα έχει συναποφασίσει να περάσουν τα μνημονιακά μέτρα. Όλα τα κόμματα αυτό επιθυμούν ακόμα και αυτά που θα καταψηφίσουν. Δυο οι λόγοι:

1. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως εναλλακτικό σχέδιο. Το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης που εξακολουθεί να κυβερνά, ασχολείται μόνο με την άνευ όρων αποδοχή των μνημονίων. Αν κατά λάθος (!), δεν ψηφιζόταν το νεο μνημόνιο όλοι τους, δεν θα ξέρουν τι να κάνουν..!

2. Μέσω των μνημονίων παραμένουν στην εξουσία μοιράζοντας και τους ρόλους: Κυβέρνηση, συγκυβέρνηση, αντιπολίτευση. Είναι εκπληκτικό αλλά ούτε τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ένα στοιχειώδες σχέδιο για την χώρα. Όπως ο σκύλος περιστρέφεται συνεχώς κυνηγώντας την ουρά του, τα κόμματα ασχολούνται μόνο με το μνημόνιο μη ασχολούμενα καθόλου με τα μέτρα ανακούφισης που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία, καθώς και τα μέτρα άμεσης ανάπτυξης που επί δυόμισι χρόνια είναι άφαντα.

Τα μέτρα θα ψηφιστούν στη Βουλή γιατί το πολιτικό σύστημα θέλει να επιβιώσει. Πολιτικοί αναλυτές βλέπουν οριακή πλειοψηφία 152-156 βουλευτών. Κατ αυτούς, το αποτέλεσμα θα καθορίσει τις επόμενες πολιτικές διεργασίες. Πώς θα διαμορφωθεί το κυβερνητικό σχήμα το επόμενο διάστημα, με ποιους συμμετέχοντες, με ποιες πολιτικές δυνάμεις να το στηρίζουν, σε τι βάθος χρόνου και επί ποίου προγραμματικού πλαισίου.

Όταν θα ψηφίζονται τα μέτρα, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων δεν θα ελπίζει σε αυτά, ενώ η χώρα θα έχει παραλύσει από καθολικές απεργιακές κινητιοποιήσεις. Η Ελλάδα θα συνεχίσει την πορεία προς το χάος, αφου και μετά την ψήφιση των μέτρων ΤΙΠΟΤΕ δεν θα αλλάξει προς το καλύτερο. Όλα θα γίνονται χειρότερα. Θα υπάρξει κοινωνική αντίδραση; Θα ξεπεταχτεί πολιτικά κάτι καινούργιο;

Σίγουρα μετά την ψήφιση των μέτρων λιτότητας ο πολιτικός χρόνος αυτού του πολιτικού συστήματος θα έχει τελειώσει. Θα ξαναφέρουν μέτρα; Ποιός και πώς; Φαίνεται πως θα αλλάξουν πολλά από την ερχόμενη Τετάρτη.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης