Τα κάνουν όλα χειρότερα: Εν μέσω αφόρητης κρίσης θέλουν να βάζουν φυλακή όσους χρωστούν φόρους...

Ο αγριανθρωπισμός σε όλο του το μεγαλείο. Η κρίση καταστρέφει την μια μετά την άλλη χιλιάδες επιχειρήσεις που αδυνατούν να καταβάλουν τους φόρους και ουσιαστικά έχουν αμετάκλητα καταστραφεί. Και τι σκέπτονται οι πολιτικοί της κυβέρνησης Σαμαρά; Να τους... φυλακίζουν!

Το αποκάλυψε ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας. "Εξετάζουμε, σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, το ενδεχόμενο να μην έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα και να οδηγούνται στη φυλακή -όπως συμβαίνει στην Αμερική- όσοι θα καταδικάζονται για φοροδιαφυγή», ανέφερε, όταν ο Κάρολος Παπούλιας, κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο, του επεσήμανε ότι ο ίδιος είχε δηλώσει να κηρυχθεί η φοροδιαφυγή, ως ιδιώνυμο αδίκημα.

«Πληγή» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τη φοροδιαφυγή και ο κ. Στουρνάρας δεσμεύτηκε ότι όταν τελειώσουν όλες οι εκκρεμότητες με τη δόση, τότε όλο το βάρος θα πέσει εκεί.

Ο κ. Παπούλιας ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να κοιτάξει, όπως είπε, και το θέμα των οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα.

-«Θα συμφωνείτε νομίζω, ότι αυτό θα πρέπει να γίνει εισοδηματικά κριτήρια», αντέτεινε ο κ. Στουρνάρας. Σημειωτέον ότι στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης (Ελβετία, Αγγλία κ.α.) η οφειλή φόρου είναι αστική διαφορά.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης