Τέσσερα κόμματα στο συνέδριο της ΝΔ - Τι είπαν

Κάθιδρος από γαστρεντερίτιδα, αλλά και καταπονημένος από τις συνεχείς μετακινήσεις, ο Αντώνης Σαμαράς αναγκάστηκε να διακόψει την ομιλία του, στο συνέδριο της ΝΔ, (φωτο), όπου μίλησαν και στελέχη άλλων κομμάτων. Ο Σαμαράς στάθηκε κυρίως στον αγωγό των Αζέρων και στις πωλήσεις ΟΠΑΠ και ΔΕΣΦΑ.
"Η τρόικα δεν μετριάζει αλλά εντείνει την ανάγκη να εκπονήσουμε ένα εθνικό σχέδιο που να έχει την αποδοχή της κοινωνίας. Συνεχίζουμε τον αγώνα τον καλό" είπε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής τηςΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης στον χαιρετισμό του αφήνοντας ανοιχτό παράθυρο μελλοντικής συνεργασίας.
 
Ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας δήλωσε ότι είναι κοινή η διαπίστωση πως ο λαός υφίσταται τις συνέπειες της κρίσης αλλά ΝΔ και ΚΚΕ έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις στις αιτίες και στην διέξοδο από την κρίση. "Η ανάπτυξη αν έρθει θα είναι με υψηλή ανεργία και περιορισμούς και θα συνοδευθεί από ανταγωνισμούς και συγκρούσεις. Δεν μας βρίσκει σύμφωνους η θεωρία των άκρων που τσουβαλιάζει τους εργατικούς αγώνες με άλλες μορφές ακόμη και φασιστικές" δήλωσε.
 
Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας έδωσε έμφαση στην ανάγκη καταπολέμησης του φαινομένου του φασισμού.
Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πρωταγωνίστησαν στη μεταπολίτευση κατά τη διάρκεια της οποίας οι Έλληνες απόλαυσαν άνοδο του βιοτικού τους επιπέδου, δημοκρατικά δικαιώματα και ευρωπαϊκή πορεία. "Δεν πρέπει να απαξιώνουμε την περίοδο της μεταπολίτευσης" κατέληξε. 
Στο συνέδριο δεν είχαν κληθεί άλλα κόμματα.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης