ΣΥΡΙΖΑ: Όποιος έκρυβε την λίστα απέκρυπτε και πιθανά έσοδα για το κράτος. (Παράβαση καθήκοντος)

Η λίστα Λαγκάρντ αποδεικνύει ότι στο πολιτικό σύστημα επικρατεί όχι η ουσία αλλά η λογική του καφενείου και της συγκάλυψης. Για παράδειγμα ουδείς ασχολείται με το γεγονός ότι η λίστα ήταν επί δυο χρόνια θαμμένη από τους κυβερνώντες. Πράγματι: Τι θα συμβεί αν 300 από τα ονόματα της λίστας αποδειχθεί ότι φοροδιέφευγαν; Δεν έχουμε βλάβη του Δημοσίου συμφέροντος;

Με ένα τέτοιο επιχείρημα κατατέθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιοτροπής και κατά του Βενιζέλου, που η ΝΔ τον υπερασπίζεται για να συντηρηθεί η τρικομματική κυβέρνηση.

Το κεντρικό επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ εις βάρος του κ. Βενιζέλου εστιάζεται στην εκτίμηση ότι «καταχώνιασε», όπως αναφέρει, τη λίστα στο συρτάρι του αντί να την αξιοποιήσει για την αύξηση των δημοσίων εσόδων, κάτι που συνιστά, όπως υποστηρίζει, παράβαση καθήκοντος.

Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι εάν ο κ. Βενιζέλος διέθετε πειστικές απαντήσεις θα ήταν πρώτος εκείνος που θα ζητούσε τη διερεύνηση του ζητήματος από την επιτροπή της Βουλής. Αντ' αυτού, επιλέγει να καθυβρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, «μόνο και μόνο επειδή εμείς προτείνουμε τα προφανή».

Κατά τις πληροφορίες, η τελική απόφαση για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ελήφθη από τον Αλέξη Τσίπρα σε σύσκεψη που είχε το απόγευμα της Κυριακής.

Τέλος ας ειπωθεί επιτέλους και τούτο: Δεν πίστευαν οι πρωταγωνιστές της απόκρυψης - παραποίησης της λίστας ότι θα ζητούσαν ποτέ δικαστικοί λειτουργοί να ξανασταλεί από τους Γάλλους νεα λίστα και να γίνει σύγκριση. Την λίστα την κατείχει ήδη (παραποιημένη) το κράτος. Γιατί να την ξαναζητούσε κάποιος; Αυτό δεν το είχαν προβλέψει...

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης