Στη Νέα Υόρκη ο Γεραπετρίτης-Σήμερα η ψηφοφορία για τα πέντε μη μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας

Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γερπετρίτης, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη.

Ακολούθως, ο υπουργός Εξωτερικών, θα συμμετάσχει από κοινού με τους υπουργούς Εξωτερικών των συνυποψηφίων κρατών-μελών, της Δανίας, του Πακιστάν, του Παναμά και της Σομαλίας, σε κοινή εκδήλωση Υψηλού Επιπέδου στην έδρα του ΟΗΕ.

Σήμερα Πέμπτη 6 Ιουνίου και ώρα Ελλάδος 5:00 μ.μ., ο υπουργός Εξωτερικών θα παραστεί στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των πέντε μη μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας για την περίοδο 2025-2026, στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, θα ακολουθήσει δήλωση του υπουργού Εξωτερικών προς τους Έλληνες και ξένους ανταποκριτές, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

Σε συνέντευξή του, στην ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ», ο Υπουργός Εξωτερικών, αναφερόμενος στην υποψηφιότητα της Ελλάδας για μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας είπε ότι «η επικείμενη εκλογή της Ελλάδας ως μη-μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας στον ΟΗΕ για τη διετία 2025-2026 θα αποτελέσει μια σημαντική επιτυχία της εξωτερικής μας πολιτικής, καθώς αφενός θα ενισχυθεί το διεθνές κύρος της χώρας μας και, αφετέρου, θα θεμελιωθεί η δυνατότητά της να συνδιαμορφώνει την παγκόσμια πολιτική μέσω αποφάσεων και ψηφισμάτων και να μεγιστοποιεί το διεθνές της κεφάλαιο. Η εκλογή μας θα είναι το επιστέγασμα μίας εθνικής εκστρατείας, η οποία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε με συστηματικότητα, αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία και δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες προκειμένου να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν ευρύτερη υποστήριξη.»

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης