Πρωταθλήτρια και στην διαφθορά η Ελλάδα

διαφθορά

Η διαφθορά στην Ελλάδα συνεχίζεται αμείωτη (μάλλον μεγαλώνει), συμβάλλοντας στην ύφεση. Προφανώς άλλαξε μόνο ο... τιμοκατάλογος. Στην Ευρώπη μάλιστα η χώρα έχει την χειρότερη επίδοση με το 22% των πολιτών (δηλαδή ένας στους πέντε) να δηλώνει - απαντώντας σε σχετική δημοσκόπηση που διοργανώνεται κάθε χρόνο ειδικά για την οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια - ότι «λάδωσε» κάποιον δημόσιο λειτουργό κατά το 2012".

Επίσης το 54% των Ελλήνων να διαπιστώνει επιδείνωση της διαφθοράς. Η Ελλάδα βρίσκεται στις υψηλότερες θέσεις διαφθοράς μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με 22%, ενώ η Κύπρος έχει 19%, η Βουλγαρία 8%, η Ιταλία μόλις 5%, η Πορτογαλία 3% και η Ισπανία 2%.

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Βαρόμετρο Διαφθοράς που συνέταξε η Διεθνής Διαφάνεια (μη κυβερνητική οργάνωση που καταρτίζει πίνακα με 176 χώρες ανάλογα με το επίπεδο διαφθοράς τους) η Ελλάδα θεωρείται πιο διεφθαρμένη από την Αργεντινή (13%) και την Αρμενία (18%), από το Ελ Σαλβαδόρ (12%) και το Περού (20%) καθώς και από τη Τζαμάικα (12%) ή τη γειτονική μας ΠΓΔΜ (17%).
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης