Προσβλητικό να με ενημερώσει ένας υπουργός για τα ομόφυλα ζευγάρια, λέει ο Κακλαμάνης-Να συγκληθεί η κοινοβουλευτική ομάδα

Προσβλητικό είναι για τον ίδιο η ενημέρωση από υπουργό για το νομοσχέδιο που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια, δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νικήτας Κακλαμάνης. Όπως είπε, είναι βουλευτής από το 1990 ενώ ανήκει στην γαλάζια παράταξη από το 1964, για τον λόγο αυτό εκτιμά ότι γι αένα τόσο σοβαρό θέμα είναι απαραίτητο να συγκληθεί η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, υπό τον πρωθυπουργό, ώστε να ενημερωθούν σε βάθος «από το πρωί έως το βράδυ», οι βουλευτές.

Ταυτόχρονα, ο κ. Κακλαμάνης, εξέφρασε την διαφωνία του με την έμμεση προτροπή του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όσους βουλευτές διαφωνούν να απέχουν από την ψηφοφορία αντί να καταψηφίσουν. «Δεν μου άρεσε η δήλωση του πρωθυπουργού, δεν συμφωνώ με την αποχή όταν είσαι ελεύθερος να ψηφίσεις ότι θες, πρέπει να ψηφίσεις». Επιπλέον, ο κ. Κακλαμάνης, δήλωσε ότι εφόσον «δει στο χαρτί» το νομοσχέδιο, θα είναι υπέρ του νομοσχεδίου.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, είπε ότι στα 33 χρόνια της κοινοβουλευτικής του παρουσίας, δεν θυμάται ποτέ να απείχε από ψηφοφορία σε όλα τα χρόνια του κοινοβουλευτικού βίου του και πως δεν έχει υπάρξει μία φορά που να μην υπερψήφισε ή καταψήφισε διατάξεις σύμφωνα με τα πιστεύω του. Υπενθύμισε μάλιστα ότι καθώς είχε καταψηφίσει μνημονιακές διατάξεις, είχε διαγραφεί με απόφαση του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Μιλώντας για τους υπουργούς που έχουν εκφράσει δημόσια την διαφωνία τους, σχολίασε αιχμηρά ότι «όταν ένας υπουργός διαφωνεί, να αφήσει την καρέκλα του και να φύγει. Όποιος δεν θέλει να ψηφίσει, φεύγει από την θέση του».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης