Ποιό μπορεί να είναι το μέλλον του ΠΑΣΟΚ;

Γ. Παπανδρέου George Papandreou

Πολιτικά η χώρα έχει καταρρεύσει. Η βαθιά ύφεση, αποτέλεσμα της ανεπάρκειας του πολιτικού συστήματος, δεν συνέτισε πολιτικά κανένα κόμμα. Η ΝΔ έχει επιλέξει την ακινησία, υποσχόμενη ότι θα 'κινηθεί" όταν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας. Η αριστερά σε πλήρη σύγχιση μόνο καταγγέλει. Δεν έχει καμία πρόταση για τίποτε. Για παράδειγμα καλώς φυλακίζονται φοροοφειλέτες; Δεν έχει πει λέξη. (Το ίδιο και η ΝΔ φυσικά).

Τι μας απομένει λοιπόν; Το ΠΑΣΟΚ. Για τα άλλα κόμματα ξέρουμε. Για το ΠΑΣΟΚ; Το πραγματικό ερώτημα είναι αν το ΠΑΣΟΚ ξεπεράσει την κρίση του και αν θα εξακολουθήσει να διαδραματίζει τον ρόλο ενός κόμματος που αντί να οδηγεί την χώρα προς την έξοδο της κρίσης, την οδηγεί προς τον πάτο της εξαθλίωσης χωρίς ίχνος αυτοκριτικής και ντροπής. Το απολίτικο πλέον ΠΑΣΟΚ θα επιβιώσει;

Αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι στο ΠΑΣΟΚ θα επινοηθούν οι χειρισμοί για την συσπείρωσή του. Αλλαγή ηγεσίας, έκτακτο συνέδριο, νέα πολιτική πλατφόρμα και τέλος το συναίσθημα. Μπρος στην κάλπη, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ θα υποταχθούν στο συναίσθημα που πάντοτε είναι δυνατότερο από την λογική. Έτσι τα κόμματα της αριστεράς θα συρρικνωθούν και το ΠΑΣΟΚ θα συνέλθει σε ποσοστά.

Υπάρχει βέβαια και η άλλη άποψη που είναι σκληρότερη και μάλλον πιο ρεαλιστική. Το ΠΑΣΟΚ δεν θα ανακάμψει, εν μέσω μιας ύφεσης που καταστρέφει με αμείλικτο τρόπο τους ψηφοφόρους του. Η αλλαγή ηγεσίας δεν θα πείσει κανέναν. Ποιόν να πείσει ο κ. Βενιζέλος όταν έχει προσωπικά την ευθύνη γι αυτό τον κατήφορο προς την κόλαση; Ποιό συναίσθημα θα επικρατήσει; Αυτό υπέρ ενός ξεθωριασμένου και ψεύτικου ΠΑΣΟΚ, που ξεγέλασε τους πάντες ή το συναίσθημα υπέρ του παιδιού σου που πεινά, του άνεργου αδελφού, της χωρίς σύνταξη μητέρας;

Στα παραπάνω συμπληρώστε την μήνι των Παπανδρεϊκών για την απαξίωση του Γιώργου, την μήνι των... αντιπαπανδρεϊκών για τα δυο κολασμένα χρόνια της θητείας του ως πρωθυπουργού, την βαθιά δημοκρατική ευαισθησία πολλών μέσα στο ΠΑΣΟΚ που ποτέ δεν ρωτήθηκαν για τίποτε και ούτε θα ρωτηθούν στο μέλλον. Δεν προκύπτει ο τρόπος διάσωσης του ΠΑΣΟΚ τώρα, αλλά και στο μέλλον.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης