Πικρός εμφύλιος στον Ριζοσπάστη για τις απολύσεις...

O "Ριζοσπάστης δεν είναι μια αστική επιχείρηση τύπο, δηλώνει ο Περισσός για να εξηγήσει τις απολύσεις. Το σχετικό κείμενο έχεο ιδιαίτερο ενδιαφέρον:

"Ξέρουμε και εμείς ότι διάφορα αστικά ΜΜΕ, αξιοποιούν κάθε μέσο για να εναντιωθούν στο ΚΚΕ και στον ΄΄Ριζοσπάστη΄΄. Αλλά αφού έκαναν ρεπορτάζ, θα έπρεπε να ξέρουν ότι δεν είναι όλοι οι ΄΄οι εργαζόμενοι του Ριζοσπάστη΄΄, αλλά 14 δημοσιογράφοι του ΄΄Ριζοσπάστη΄΄ που έστειλαν επιστολή προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Και συγκεκριμένα οι:(αναφέρονται τα ονόματα των 14).

..."Επιδιώκουν (ΣΣ τα άλλα ΜΜΕ), «να περάσουν τη λογική ότι ο ΄΄Ριζοσπάστης΄΄ λειτουργεί με όρους καπιταλιστικής επιχείρησης, ταυτίζοντάς τον με τα αστικά ΜΜΕ, τα οποία χρηματοδοτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι - ιδιοκτήτες τους, να περάσουν την αντίληψη ότι το ΚΚΕ, που τους είναι γνωστό ότι χρηματοδοτεί την έκδοση του ΄΄Ριζοσπάστη΄΄, είναι στυγνός εργοδότης».

Και σημειώνεται: «Ξέρουν ότι οι δυσκολίες της οικονομικής κρίσης δε θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστο το ΚΚΕ και τον ΄΄Ριζοσπάστη΄΄. Ξέρουν επίσης ότι εδώ και μερικά χρόνια, που τα αστικά ΜΜΕ μειώνουν προσωπικό, μειώνουν δραστικά τους μισθούς των εργαζομένων τους, το ΚΚΕ και ο ΄΄Ριζοσπάστης΄΄ έκανε κάθε προσπάθεια για να μην αναγκαστεί να πάρει τέτοια μέτρα».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης