Πλυντήριο μαύρου χρήματος τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ - Κακουργηματικές παραβάσεις και 100 εκατ. ευρώ χωρίς παραστατικά

Αν το ΠΑΣΟΚ ήταν ιδιωτική εταιρεία, οι υπεύθυνοι θα είχαν συλληφθεί, προφυλακιστεί, θα είχαν δεσμευτεί λογαριασμοί και σπίτια ενώ τα ισόβια θα ήσαν η μικρότερη ποινή. Χορός εκατομμυρίων με βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις. Χρήματα από μίζες, επιχειρηματίες, επιχορηγήσεις σε απίστευτη διασπάθιση. Κυρίως επι εποχής Γ. Παπανδρέου.

Aυτό που όλοι γνωρίζουμε - ότι τα κόμματα ξέπλεναν δεκάδες εκατομμύρια σε μαύρο χρήμα - επιβεβαιώνεται και με την βούλα αφού οι Grand Thorton, Ernst and Young, KPMG, Deloitte Touche και PWC Greece, δείχνουν μετά από ενδελεχή έλεγχο «μαύρη τρύπα» 100 εκατομμυρίων ευρώ, στο ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πόρισμα, 500.000 ευρώ εμφανίζονται ως δαπάνες που έχουν εγκριθεί με την υπογραφή του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, Γιώργου Παπανδρέου. Ενώ επίσης, ποσό περίπου 800.000 ευρώ φέρεται να εμφανίζονται στο όνομα του Νίκου Αθανασάκη, διευθυντή την επίμαχη περίοδο του πολιτικού γραφείου του Γιώργου Παπανδρέου.  

Δαπάνες ύψους 1,5 εκατ. Ευρώ, αποδίδονται στο όνομα «Καλογεροπούλου», η οποία -σύμφωνα με την εφημερίδα των Συντακτών - έχει διατελέσει συνεργάτιδα του Γιώργου Παπανδρέου και στο υπουργείο Εξωτερικών ενώ έχει θητεύσει και στο γραφείο του πρώην γενικού διευθυντή του κόμματος Ροβέρτου Σπυρόπουλου.  

Τα πιο χαρακτηριστικά σημεία του πορίσματος είναι η αποκάλυψη ότι όλες οι δαπάνες υπογράφονται σε μη νόμιμα παραστατικά, καθώς και το ότι το αποθεματικό στα ταμεία, ύψους 14,5 εκατομμυρίων ευρώ, έχει «εξαφανιστεί». Ο σημερινός διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, έχει υπογράψει δαπάνες προς γνωστό ταξιδιωτικό πρακτορείο ύψους 53,5 εκατομμυρίων ευρώ ενώ εντοπίστηκαν να έχουν εκδοθεί 45.000 αεροπορικά εισιτήρια μόνο σε ένα χρόνο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης