Πάμε για νέο «ναυάγιο»;

Βήματα πίσω, αντί για μπροστά φαίνεται να σημειώνονται το τελευταίο διήμερο στις συζητήσεις των εταίρων με την ελληνική κυβέρνηση, ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

 Το κλίμα μόνο αισιοδοξία δεν επιτρέπει, καθώς από την πλευρά των δανειστών υπάρχει ξανά σκλήρυνση της στάσης, με την επαναφορά της απαίτησης για υποβολή αιτήματος από την ελληνική κυβέρνηση για παράταση του μνημονίου.

Σημειωτέον ότι σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα η 16η Φεβρουαρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για να ζητήσει παράταση του μνημονίου η Αθήνα, ώστε να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία αποδοχής του αιτήματος, έως τις 28 του μήνα που λήγει η προηγούμενη παράταση.

Η πίεση αυτή από τις Βρυξέλλες, εφόσον διατηρηθεί μέχρι τέλους, εξανεμίζει τις όποιες ελπίδες για συμφωνία, εκτός κι αν υπάρξουν θεαματικές αλλαγές δεδομένων.
Πάντως από την ελληνική πλευρά δεν διαφαίνεται διάθεση υποχώρησης από τις κόκκινες γραμμές που έχουν τεθεί για μία σειρά από ζητήματα: τόσο για το πρωτογενές πλεόνασμα και τις ιδιωτικοποιήσεις, όσο φυσικά και για το ασφαλιστικό, τα εργασιακά και τις ανθρωπιστικές δράσεις.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης