Οι τρεις μεγάλες προκλήσεις για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Να ξαναλειτουργήσει η χώρα, να οργανωθεί η ανάπτυξη, να υπάρξει μια ηπιότερη συμφωνία με τους δανειστές

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (προφανώς με την συγκυβέρνηση των ΑΝΕΛ και πιθανόν της ΔΗΜΑΡ κι ας μην έχει μπει στη Βουλή) είναι πιθανό - όπως μόνο το molonoti.gr έχει γράψει - να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης και από Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, Κίνημα. Με μια δυνατή ψήφο στην Βουλή λοιπόν, θα έχει μπροστά της τρεις μεγάλες προκλήσεις που θα μπορεί να τις διευθετήσει.

1. Η ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ. Είναι 100% βέβαιο ότι θα υπάρξει νεά συμφωνία κυβέρνησης δανειστών. Στην Ευρώπη και στην Ελλάδα δεν υπάρχουν τρελλοί που θα οδηγούσαν την χώρα στα βράχια. Ήδη άτυπα συμφωνήθηκε ο χρόνος συνεννόησης να επεκταθεί μέχρι τον Ιούλιο οπότε θα πληρωθούν τα ομόλογα της χώρας και θα ξεκινήσει η άντληση χρημάτων από το πακέτο Ντράγκι.

Η χρυσή τομή θα είναι: α) Η Ελλάδα να περάσει μέτρα ανακούφισης των πολιτών, γενναίες μεταρρυθμίσεις τους κράτους και να αποτρέψει νέους άδικους φόρους. β) Η Ευρώπη να δείξει ότι το Σύμφωνο Σταθερότητας παραμένει και με τη συναίνεση της νέας ελληνικής κυβέρνησης.

2. ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Δυστυχώς ο κ. Σαμαράς διέλυσε, αποδόμησε λειτουργικά την Ελλάδα. Κοινοβουλευτικοί κανόνες, θεσμοί, Σύνταγμα, κάθε τι που συνέβαλε στην ομαλή λειτουργία μιας Δημοκρατίας το ευτέλησε, το απαξίωσε, το περιθωριοποίησε. Η Ελλάδα έγινε μια; χώρα σε μόνιμη σύγχιση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την μεγάλη πρόκληση και ευθύνη να αποκαταστήσει τους κανόνες λειτουργίας της χώρας. Να ξαναλειτουργήσει η Δημοκρατία. Να τηρηθεί το Σύνταγμα. Οι θεσμοί να απελευθερωθούν από τις ασφυκτικές εντολές του Μαξίμου. Η Ελλάδα που κυβερνήθηκε με τα "θέλω και επιβάλλω" ενός ανθρώπου (Σαμαράς) να περάσει στο παρελθόν.

3. Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Η απόλυτη αποτυχία Σαμαρά. Η Ελλάδα είναι ένας επικίνδυνος τόπος για να επενδύσει κανείς έστω και ένα ευρώ. Άδικοι αιφνιδιαστικοί φόροι, διαφθορά, απίστευτη γραφειοκρατία που έχει γιγαντωθεί αντί να μειωθεί, στημένοι διαγωνισμοί, δικαστικές εμπλοκές που καθυστερούν επενδύσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να εξυγιάνει το επενδυτικό περιβάλλον επιβάλλοντας ένα σταθερό και τίμιο φορολογικό σύσημα, περιορίζοντας το κράτος, μειώνοντας δραστικά την διαφθορά, ανοίγοντας για όλους τις ευκαιρίες, (μικρές και μεγάλες).

Σήμερα σε ολόκληρη την Ελλάδα επενδυτές έχουν προτάσεις για δουλειές που όμως είναι "κολλημένες" στην αδιαφορία και κυρίως στην γραφειοκράτία. Κανένας εποενδυτής δεν μπορεί να συνεννοηθεί με την εξουσία.

Είναι κοινή πεποίθηση όλων (Ευρώπη, πολιτικό σύσημα, ΜΜΕ) ότι μπαίνουμε σε μια νεα εποχή στην οποία αν γίνουν οι τομές που πρέπει, η χώρα θα έχει επιτέλους μια πραγματική ευκαιρία να τερματίσει την κρίση και να δώσει ελπίδα σε έναν διαρκώς χειμαζόμενο λαό.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης