Ο ΣΥΡΙΖΑ καθησυχάζει και τον ΣΕΒ...

ΣΥΡΙΖΑ και... ΣΕΒ αναζητούν σημείο επαφής! Ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δασκαλόπουλος προσφωνώντας τον κ. Τσίπρα, στην ετήσια γενική συνε΄λευση των βιομηχάνων, τον προέτρεψε στην έναρξη ενός διαλόγου χωρίς προσχήματα ανάμεσα στο ΣΕΒ και τον ΣΥΡΙΖΑ. «Είμαστε προκαταβολικά χαμένοι αν παραμείνουμε στα χαρακώματα – σε τακτικές διχασμού, σε πρακτικές αλληλοαποκλεισμού, σε παράθεση στερεοτύπων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δασκαλόπουλος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παίρνοντας το λόγο αποδέχτηκε την πρόσκληση του ΣΕΒ σε ουσιαστικό διάλογο «χωρίς περιστροφές και περικοκλάδες. Κι επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς ιδεολογικά αντιπάλους, από το ΣΥΡΙΖΑ θα ακούσετε καθαρές κουβέντες», τόνισε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος χαρακτήρισε «αδικαιολόγητη την απουσία του ΣΕΒ από τον διάλογο για τη νέα ΕΓΣΣΕ, καλώντας τον «να επενεξετάσετε τη θέση σας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε αναφορά του Λένιν και είπε απευθυνόμενος στα μέλη του ΣΕΒ: «Θα τη βγω πιο αριστερά από τον πρόεδρο σας. Ο Λένιν είχε πει σοσιαλισμός ίσον σοβιέτ και εξηλεκτρισμός. Παραφράζοντας αυτή τη ρήση και μεταφέροντάς την στην εποχή μας, εγώ θα πω:

Ανάπτυξη ίσον δημοκρατία συν επενδύσεις συν ελευθερίες συν κοινωνικά δικαιώματα».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης