Ο Σαμαράς δεν κινδυνεύει μέχρι τον Μάιο του 2014. Τότε ίσως αποφασίσει την πλήρη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού

Πρώτο το molonoti.gr, αποκάλυψε με δυο αναλύσεις το σχέδιο Σαμαρά που καταλήγει στις ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαίου 2014. Ο κ. Σαμαράς έχει μπροστά του τρείς σταθμούς και θέλει πάση θυσία να τους περάσει αλώβητος. Αυτοί είναι:

1. Εκλογές Μέρκελ. Αμέσως μετά θα ζητήσει νέο κούρεμα του χρέους και παράταση στα μέτρα ώστε να μην επέλθει κοινωνική έκρηξη. Ο Σαμαράς γνωρίζει ότι οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, οι φόροι, τα λουκέτα και η ανεργία τον απειλούν. Τέλη Σεπτέμβρη, θα χρειαστεί χρόνο και... ΛΕΚΤΙΚΗ βοήθεια από Μέρκελ και δανειστές.

2. Προεδρία Ε.Ε. Ο Σαμαράς επιθυμεί να φτάσει στην 1η Ιανουαρίου 2014 και να αναλάβει Πρόεδρος της Ευρώπης. Θεωρεί ότι αυτό θα ωφελήσει την χώρα, θα μετριάσει τις κοινωνικές αντιδράσεις και θα προσθέσει κύρος στον ίδιο.

3. Ευρωεκλογές. Εκεί θα είναι ο σταθμός του Αντώνη Σαμαρά για την ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ της πορείας του και - προσέξτε - την πιθανότητα μιας ολικής επανεκκίνησης "του καινούργιου". Στις ευρωεκλογές ο κ. Σαμαράς θα μετρήσει την δύναμή του στο εκλογικό σώμα. Αν είναι "αυτή που πρέπει", τότε θα προκηρύξει βουλευτικές εκλογές ώστε να ανδιαρθρώσει το πολιτκό σκηνκό.

Στο μεταξύ πάντα στο μυαλό του έχει την ίδρυση νέου κόμματος (Νέα Ελλάδα;) που θα σηματοδοτεί το τέλος της μεταπολίτευσης και θα στέλνει στο... "χρονοντούλαπο της ιστορίας" πρόσωπα και πρακτικές.

Αυτό είναι το σχέδιο του Σαμαρά και δεν φαίνεται πως δεν θα τα καταφέρει. Ήδη διανύει τον δεύτερο χρόνο διακυβέρνησης της χώρας, μην το ξεχνάμε. Η αντιπολίτευση θεωρεί ότι θα "πέσει" μετά τις γερμανικές εκλογές αλλά η ίδια δεν κάνει τίποτε για να το πετύχει. Μόνο περιμένει. Μόνο που όταν η αντιπολίτευση απλά περιμένει, αυτός που κυβερνά δεν πιέζεται και τελικά δεν απειλείται.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης