Ο Μητσοτάκης επιλέγει το crash test με τον Τσίπρα

«Με τον κ.Τσίπρα δεν επιλέγω τη σύγκρουση, επιλέγω τη σύγκριση». Με αυτή τη φράση από το Ηράκλειο χθες το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έδωσε μόνο το στίγμα του για τις πολιτικά πολωμένες μέρες που ακολουθούν, ενόψει και της κορύφωσης της συζήτησης για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για όλο το εύρος της μακράς προεκλογικής περιόδου που ήδη ξεκινήσει να εξελίσσεται. Η λογική αυτή του κ. Μητσοτάκη, άλλωστε, συνοψίζεται και στα διλήμματα που θέτει προς τους πολίτες, με βασικότερο το εξής ένα: «Μητσοτάκης ή Τσίπρας στο τιμόνι της χώρας;».

Και μπορεί ο κ. Τσίπρας, με αιχμή την υπόθεση των υποκλοπών, να εστιάζει τη συζήτηση σε θέματα δημοκρατίας και λειτουργίας των θεσμών, ο κ. Μητσοτάκης, όμως, θέλει να διευρύνει την ατζέντα. Εξ ου και από το Ηράκλειο χθες δεν αναφέρθηκε μόνο σε έργα υποδομής που έγιναν και θα δρομολογηθούν το επόμενο διάστημα, αλλά έκανε μια γενικότερη σύγκριση πεπραγμένων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της δικής του κυβέρνησης. «Οι πολίτες έχουν βιώσει μία τετραετία ψεμάτων και φόρων. Και πιστεύω ότι εκτιμούν τα χρόνια της οικονομικής ανάσας αλλά και της εθνικής αξιοπρέπειας που ακολούθησαν. Ξέρουν πλέον ποιος στην πράξη «μετρά και προχωρά», και ποιος στα λόγια «σκορπάει δίχως να μετρά»», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα σηκώσει το γάντι που του πετά ο κ. Τσίπρας την Παρασκευή στη Βουλή. Ο πρωθυπουργός σχεδιάζει τη δική του αντεπίθεση που περιλαμβάνει τη «σιωπή» ως τώρα του κ. Τσίπρα για τα όσα αποκαλύπτονται στο Ειδικό Δικαστήριο για τα sms Παππά-Καλογρίτσα, όπου γινόταν μοιρασιά μετοχολογίου του ΣΥΡΙΖΑ Channel, για την υπόθεση του «Μάξιμου Σαράφη» που από προστατευόμενος μάρτυρας για την υπόθεση Novartis κατέστη διωκώμενος σε βαθμό κακουργήματος για οικονομικές απάτες, αλλά και για την εργαλειοποίηση ανεξάρτητων αρχών, όπως τη ΑΔΑΕ. Άλλωστε, ο κ. Μητσοτάκης επεφύλαξε χθες καρφί για τον επικεφαλής της Χρήστο Ράμμο, αμφισβητώντας επί της ουσίας την ανεξαρτησία του.

«Ο κ. Τσίπρας έγραψε μόνος του τον πρόλογο της ήττας του, καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση. Να είναι βέβαιος, όμως, ότι αυτή η πρόταση δυσπιστίας θα μετατραπεί σε πρόταση της δικής του απιστίας προς τον λαό», διεμήνυσε ο κ. Μητσοτάκης από το Ηράκλειο. Ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι άλλα είναι αυτά που «καίνε» τους πολίτες και είναι ακριβώς αυτή η ατζέντα που επιλέγει να προτάσσει η ΝΔ, αν και δεν πρόκειται να μην δώσει απαντήσεις για τα όσα λέει ο κ. Τσίπρας.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης