Ο κ. Σαμαράς επαναλάμβάνει ότι είπε το 2012, μεταθέτοντας (πάλι) για το 2014 ανάκαμψη, ανάπτυξη, και άλλα συναφή

Μια παραδεισένια Ελλάδα έρχεται, αλλά από το 2014. Πόιος το λέει; Ο κ. Σαμαράς που είχε εγγυηθεί ότι η παραδεισένια Ελλάδα θα ερχόταν από τον Ιούνιο του 2013, ή έστω από τον Σεπετέμβριο του 2013 (τότε μάλιστα θα απογειωνόμασταν).Το ότι όλα χειροτερεύουν δεν πάιζει κανένα ρόλο. "Διόρθωτικό" είναι θα ξεπεραστεί..!

Κατά την προσφιλή τακτική του πρωθυπουργού, το να πουλάς ελπίδα απαλύνει. Αυτό συνεχίζει να κάνει καθημερινά μεταθέτοντας ημερομηνίες. Κατά τα λοιπά λέει τα ίδια συνεχώς. Έτσι επανέλαβε ότι «τα χειρότερα περάσαν και η επόμενη χρονιά θα είναι χρονιά ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Για πρώτη φορά εφέτος καλύψαμε τις ανάγκες μας και θα μας μείνει και κάτι, δεν θα δανειστούμε, αυτό είναι το πρωτογενές πλεόνασμα. Μέχρι τώρα αποφύγαμε την χρεοκοπία, την οποία πλησιάσαμε. Διαψεύσαμε όμως εκείνους που περίμεναν χρεοκοπία. Τώρα συζητάμε όλοι για ανταγωνιστικότητα, παραγωγικότητα και εξωστρέφεια».

Και συνέχισε : "Η χώρα έχασε 25% του ΑΕΠ της ενώ το βιοτικό επίπεδο έπεσε κατά 40%, η ανεργία εκτινάχθηκε στο 27,5 % και στους νέους στο 60%. Τέτοια τεράστια προσαρμογή δεν έχει γίνει μεταπολεμικά σε καμία χώρα. Πάψαμε όμως να παράγουμε ελλείμματα και τώρα θα παράγουμε ανταγωνιστικά προϊόντα".

Είχε να πει και έναν καλό... λόγο για την ανύπαρκτη ανάπτυξη : "Ανάπτυξη σημαίνει επενδύσεις, εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα. Ανταγωνιστικότητα σημαίνει μείωση της φορολογίας. Εξωστρέφεια σημαίνει να συνειδητοποιήσουμε τις δυνατότητες που έχουμε σαν χώρα".

Τα χρήματα που χρωστά το κράτος και θα τα είχε επιστρέψει φέτος (2013) στην αγορά; Πάλι εμπόριο ελπίδας. Είπε : «Το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους είχε ξεπεράσει τα 9 δισ., αλλά τώρα είμαστε στην διαδικασία να τα εξαλείψουμε».

Αναφέρθηκε και στην (εξωφρενική σε διαστάσεις ) φορολογία λέγοντας ότι «στόχος μου είναι να υπάρξει ενιαίος φορολογικός συντελεστής 15%. Αυτό θα γίνει σταδιακά γιατί δεν κάνει να διακινδυνεύσουμε τα πρωτογενή πλεονάσματα. Επίσης σταδιακά θα μειώσουμε και τον ΦΠΑ, που το ξεκινήσαμε με την εστίαση. Παράλληλα θα κάνουμε πράξη το χτύπημα της φοροδιαφυγής».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης