Οι εκλογές ήρθαν πιο κοντά από ποτέ - Αν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δεν ψηφίσουν τα σχέδιο νόμου για την ΕΡΤ τελειώνει η συγκυβέρνηση

Οι εκλογές δεν απομακρύνθηκαν ως ενδεχόμενο αλλά αντίθετα ήρθαν πιο κοντά. Ο κ. Σαμαράς δεν θέλει να είναι "πρωθυπουργός υπό ομηρία". Και εννοεί ότι δεν μπορεί να ηγηθεί μιας συγκυβέρνησης οι αποφάσεις της οποίας θα μπλοκάρονται σε ατέρμονες συζητήσεις με Βενιζέλο - Κουβέλη.

Ακόμα και αν κάνει εντελώς πίσω στο θέμα της ΕΡΤ, οι δυο εταίροι έχουν καταστήσει σαφές ότι από εδώ και πέρα, "τα πάντα θα πρέπει να προσυμφωνούνται και εν συνεχεία να έρχονται στην Βουλή". Ο κ. Σαμαράς όμως έτσι χάνει το πλεονέκτημα να αποφασίζει γρήγορα.

Όλα θα κριθούν στην υπόθεση της ΕΡΤ. Ο κ. Σαμαράς θα οχυρωθεί πίσω από το ΣτΕ που ουσιαστικά και κλείνει την ΕΡΤ και απολύει το σύνολο των εργαζομένων. (Απλώς αυτά θα πρέπει να γίνουν με τηλεοπτική... εικόνα). Αν Βενιζέλος και Κουβέλης δεν στηρίξουν τις εξελίξεις για νεο φορέα με νέες προσλήψεις ο κ. Σαμαράς θα πάει σε εκλογές.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η τροπολογία του ΚΚΕ που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το «Ερρίκος Ντυνάν» που συζητείται απόψε στην Ολομέλεια και καταργεί την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την ΕΡΤ. Η ΔΗΜΑΡ σκέπτεται να την ψηφίσει αφού ο Φώτης Κουβέλης επιμένει στην θέση ότι πρέπει να έχει τακτοποιηθεί το θέμα του ανοίγματος της ΕΡΤ πριν την αυριανή συνάντηση των αρχηγών.

Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι η θέση σε ψηφοφορία βουλευτικών τροπολογιών τελεί υπό την αίρεση των διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος. Η κυβέρνηση μπορεί να "φροντίσει" δηλαδή να μην συζητηθεί και να περιμένει την στάση των δυο εταίρων επί του σχέδιου νόμου για την ΕΡΤ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης