Οι δημοσκοπήσεις υποχρεώνουν τον Καρατζαφέρη να "βγει" από την κυβέρνηση.

Παπαδήμος-Σαμαράς-Καρατζαφέρης

Το 9,5% των δημοσκοπήσεων έγινε 5,2% για το ΛΑΟΣ, μετά την συμμετοχή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Ο κ. Καρατζαφέρης έχει καταλάβει ότι η συγκυβέρνηση δεν βοηθά το κόμμα του, αντιθέτως το εμφανίζει συνένοχο σε αντιλαϊκά μέτρα, ενώ δεν μπορεί και να αντιπολιτευτεί "χαϊδεύοντας" αυτιά. Έτσι ετοιμάζεται για "ηρωική" έξοδο ώστε να βελτιώσει την σχέση του, με το εκλογικό σώμα.

Ο κ. Καρατζαφέρης προσχηματικά ζητεί 4 προυποθέσεις για να μείνει -ενώ μόνο να μείνει δεν θέλει.

1, Να γίνει ανασχηματισμός και να δημιουργηθεί μια ολιγομελής ευέλικτη κυβέρνηση.

2. Να... αποκτήσει το ΠΑΣΟΚ αρχηγό ώστε να μην επηρεάζεται το έργο της κυβέρνησης από τους διαγκωνισμούς των δελφίνων και τα εσωκομματικά.

3. Να συμφωνηθεί η επιμήκυνση της ζωής της κυβέρνησης Παπαδήμου και η ακριβής ημερομηνία των εκλογών
4. Η ΝΔ να... συγκυβερνήσει, σταματώντας την εσω-κυβερνητική αντιπολίτευση.

Σε κανέναν όρο  από τους παραπάνω ο κ. Καρατζαφέρης δεν πρόκειται να πάρει απάντηση, οπότε ανοίγει ο δρόμος της ήπιας αποχώρησής του.

Ο κ. Καρατζαφέρης δηλώνει ότι "δεν θα αιφνιδιάσει" με τις αποφάσεις του, δήλωση που ερμηνεύεται ως μια απόφαση που έχει ήδη πάρει. Άλλωστε ο ίδιος αναπαράγει το θέμα εμφανιζόμενος  καθημερινά σε διάφορα ΜΜΕ όπου "απειλεί" με αυτή την αποχώρηση.

Ως άλλη λύση ο κ. Καρατζαφέρης προτείνει...  εκλογές στις 30 Ιανουαρίου ώστε να υπάρξει μια νέα κυβέρνηση που θα αναλάβει τα φλέγοντα ζητήματα της χώρας! Και αυτή η τοποθετησή του είναι ανέφικτη. Η ΕΕ θεωρεί τις εκλογές στην Ελλάδα καταστροφή αν πρώτα δεν έχει κλείσει η συμφωνία για τα μέτρα και την νέα δανειοδότηση.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης