Οι αποκαλύψεις για την μαύρη χρηματοδότηση Ραχόϊ - Λαίκού κόμματος μοιάζουν απολύτως με το τι συνέβαινε και στην Ελλάδα

μαύρο χρήμα

Οι αποκαλύψεις στην Ισπανία για μίζες στο κυβερνών κόμμα, έχουν φοβερές ομοιότητες και με την ελληνική πραγματικότητα. Ότι διαβάσετε, ισχύει και για τα δυο κόμματα που κυβέρνησαν την Ελλάδα..!

Στην Ισπανία λοιπόν ο ταμίας του Λαϊκού κόμματος Μπάρθενας, βεβαιώνει με συνέντευξή του στην "El Mundo" ότι "επί τουλάχιστον 20 χρόνια η χρηματοδότηση του Λαϊκού Κόμματος γινόταν με τρόπο παράνομο, μέσω δωρεών σε μετρητά από επιχειρηματίες του κατασκευαστικού και άλλων κλάδων οι οποίοι, με την σειρά τους, λάμβαναν συμβόλαια από τους θεσμούς και τις υπηρεσίες που ήλεγχε το κόμμα».
Τα χρήματα μεταφέρονταν κυρίως σε σακούλες, αλλά και σε χαρτοφύλακες, και η συναλλαγή πραγματοποιούταν στο γραφείο του έτερου ταμία του ΡΡ Λαπουέρτα, παρουσία του Μπάρθενας, στα γραφεία του κόμματος στην Οδό Genova στη Μαδρίτη. Ο Λαπουέρτα με τον Μπάρθενας μετρούσαν τα χαρτονομίσματα και τα τοποθετούσαν στο χρηματοκιβώτιο.
Όπως παραδέχεται ο Μπάρθενας στη συνέντευξή του, ένα μέρος των χρημάτων πήγαινε στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Λαϊκού Κόμματος, ένα άλλο μέρος χρηματοδοτούσε κάτω από το τραπέζι τις προεκλογικές εκστρατείες προκειμένου να αποφευχθεί ο έλεγχος από το όργανο που εξετάζει τα προεκλογικά έξοδα των κομμάτων και ένα τρίτο μέρος παρέμενε στο χρηματοκιβώτιο προκειμένου να χρησιμοποιηθεί «για άλλους σκοπούς».
Ο κυριότερος και πιο συχνός από τους σκοπούς αυτούς ήταν η τριμηνιαία πληρωμή μίζας σε μετρητά προς τον πρόεδρο του ΡΡ και πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, τη γενική γραμματέα Μαρία Δολόρες ντε Κοσπεδάλ και τους βοηθούς γραμματείς του κόμματος...

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης