ΝΔ: Να μην αποχωρήσει η κυβέρνηση από τις διαπραγματεύσεις

Έντονη ανησυχία επικρατεί στη ΝΔ, μετά το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις στο Eurogroup. Ο Αντώνης Σαμαράς συγκάλεσε σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν οι Γκίκας Χαρδούβελης, Χρήστος Σταικούρας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Στην ΝΔ υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση προσήλθε στις διαπραγματεύσεις χωρίς σχέδιο και συγκεκριμένα στοιχεία, με αποτέλεσμα να απομονωθεί, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από τις επίσημες δηλώσεις των ευρωπαίων αξιωματούχων.

«Με βάση τις επίσημες δηλώσεις η κυβέρνηση δεν είχε προετοιμαστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα με κείμενα και αριθμούς ούτε καν για το 70-30, προκειμένου να διατυπώσει μια πρόταση στο eurogroup», τόνιζαν πηγές της ΝΔ.

Παράλληλα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί την κυβέρνηση να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους.

«Βρεθήκαμε απομονωμένοι. Απέναντι μας ήταν όλοι οι θεσμοί και τα κράτη. Επιδιώξαμε πολιτική διαχείριση ενώ το eurogroup απαιτεί αριθμούς. Η κυβέρνηση με υπευθυνότητα πρέπει να παραμείνει στη διαπραγμάτευση», σημειώνεται.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης