ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μετρούν τα κουκιά που τους βγαίνουν. Αν δεν τους βγουν σε επόμενο μέτρημα θα σπεύσει και η ΔΗΜΑΡ

Σαμαράς και Βενιζέλος μετρούν τα κομματικά κουκιά, που φαίνεται ότι τους βγαίνουν. Ακόμα και αν δεν τους βγούν όμως υπάρχει και plan b, που δεν είναι άλλο από το να ψηφίσει ναι η ΔΗΜΑΡ. Υποτίθεται βέβαια ότι στην Βουλή δοκιμάζεται η συνοχή της τρικομματικής κυβέρνησης. Το πολυνομοσχέδιο - στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται και οι ρυθμίσεις επί των εργασιακών-  θα είναι ένα άρθρο, θα συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την Τρίτη 6 Νοεμβρίου στην αρμόδια επιτροπή και θα συζητηθεί και θα τεθεί σε ψηφοφορία την επομένη, την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου. 

Και τις δυο ημέρες η χώρα θα έχει παραλύσει από μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων, εναντίον των μέτρων. Το ερώτημα είναι: Θα αντέξει η κυβέρνηση Σαμαρά; Η πολιτική πρακτική στην Ελλάδα μας λέει ότι ήδη πρέπει να έχει ξεκινήσει η... καταμέτρηση των "ναι". ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προσεταιρίζονται έναν - έναν τους βουλευτές και τους κατατάσουν σε τρεις κατηγορίες. Σε αυτούς που θα ψηφίσουν 100% τα μέτρα, σε αυτούς που δεν θα τα ψηφίσουν και σε αυτούς που θα πρέπει να μεταπεισθούν...

Η πρώτη πρόχειρη καταμέτρηση δείχνει ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα έχουν την πλειοψηφία δίνοντας το δικαίωμα στην ΔΗΜΑΡ να πει "παρών"... Σε περίπτωση όμως που η καταμέτρηση τις επόμενες μέρες δεν βγαίνει, τότε η ΔΗΜΑΡ θα πιεστεί να επανασυνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της και να αποφασίσει να προσχωρήσει στο "ναι" ώστε να μην πέσει η κυβέρνηση που είναι ο βασικός της στόχος.

Ας μην ξεχνάμε ότι η αποσάρθρωση του ΠΑΣΟΚ και οι λεονταρισμοί της ΔΗΜΑΡ γίνονται ενώ έχει συμφωνηθεί το 98% των νέων σκληρών μέτρων. Κανείς δεν πιστεύει στα σοβαρά ότι αυτή η διάλυση του πολιτικού συστήματος γίνεται για το... επίδομα γάμου. Απλά τα πολιτικά πρόσωπα, 'οπως και τα κόμματα, επανατοποθετούνται ενόψει των αναπόφευκτων εξελίξεων.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης