Μυστήριο με την παραίτηση Νικολόπουλου: Τον έδιωξαν; Κι αν έφυγε μόνος ποιοι οι πραγματικοί λόγοι;

Η επιστολή παραίτησης του κ. Νίκου Νικολόπουλου από την θέση του υφυπουργού Εργασίας  έχει προκαλέσει σοκ και εκνευρισμό στη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά. Η παραίτηση έγινε την στιγμή που η ΝΔ πήρε ψήφο εμπιστοσύνης και δημιουργείται ένα κλίμα μικρής έστω αισιοδοξίας για τη συνέχεια.

Η αρχική εντύπωση ήταν ότι ο Ν Νικολόπουλος υποχρεώθηκε σε μια αξιοπρεπή αποχώρηση (άγνωστο γιατί αλλά στην πολιτική πάντα υπάρχουν... λόγοι). Με την πάροδο του χρόνου φαίνεται ότι ο Αχαιός πολιτικός έκανε του κεφαλιού του. Το πιθανότερο: Είδε πολύ πίεση και έκρινε ότι δεν θα τα κατάφερνε. Σημειωτέον ότι η υπουργοποίηση για τον κ. Νικολόπουλο ήταν μακροχρόνιος πολιτικός στόχος και η χαρά του καθρεφτιζόταν στο πρόσωπό του την ημέρα της ορκοωμοσίας. Οπότε;

Πάντως ο ιστότοπος Parapolitika.gr που άρχισε να επιτίθεται αμέσως στον Νικολόπουλο όταν υπουργοποιήθηκε και που στηρίζει τη ΝΔ γράφει: "Από την πρώτη μέρα που ορκίστηκε υφυπουργός, άρχισε να μετρά αντίστροφα ο Νίκος Νικολόπουλος. Αιτία; Η πληροφορία που ήθελε στενό του συνεργάτη, να έχει επικοινωνήσει με τον ΣΔΟΕ, προκειμένου να διευθετήσει εκκρεμή υπόθεση επιχειρηματία, με τον οποίο είχε φιλικές σχέσεις ο Αχαιός πολιτικός.

Από τη στιγμή που έφτασε στ’ αυτιά του Αντώνη Σαμαρά, η σχετική πληροφορία, υπήρξε η πρώτη προειδοποίηση προς τον Νικολόπουλο. Και, ενώ βρισκόταν ήδη στην black list, το ποτήρι ξεχείλισε χθες το βράδυ, όταν ο πρώην υφυπουργός Απασχόλησης, παρέδωσε, περασμένα μεσάνυχτα, μια επιστολή προς τον πρωθυπουργό, στην οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ του, έλεγε ότι κακώς είναι υφυπουργός και ότι άμεσα θα πρέπει να αναλάβει τα ηνία του υπουργείου Απασχόλησης.

Ο Σαμαράς εξοργίστηκε τόσο με το ύφος, όσο και με το περιεχόμενο της επιστολής. Σήμερα, το πρωί κάλεσε τον βουλευτή Αχαίας, και αφού του έτριξε σε πολύ υψηλούς τόνους τα δόντια, ουσιαστικά του έδειξε την πόρτα προς την έξοδο. Όπως, πρώτο αποκάλυψε το parapolitika.gr, ο κ. Νικολόπουλος, είχε καταληφθεί από μπόλικη (πολιτική) αλαζονεία, γεγονός που τον οδήγησε εκτός κυβέρνησης".

(Η επιστολή παραίτησης Νικολόπουλου στην σελίδα της Πάτρας).

Αντιθέτως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Κεδίκογλου εμφανίζεται έκπληκτος από την παραίτηση Νικολόπουλου δηλώνοντας ότι ουσιαστικά δεν υπήρχε χρόνος για να είναι δυσαρεστημένος ή να ανησυχεί για οτιδήποτε. Και υπονόησε ότι μάλλον "δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα δύσκολα".

* Στη φωτο: Νικολόπουλος και Σαμαράς παίζουν ποδοσφαιράκι τις καλές μέρες...

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης