Μοντ Ντιπλοματικ: Η Γερμανία έριξε τις κυβερνήσεις του Νότου και εγκατέστησε νέες για να περάσει την λιτότητα παντού

Η γαλλική Μοντ Ντιπλοματίκ, η εφημερίδα της διανόησης στην χώρα, ταράζει τα λιμνάζοντα "πολιτικά νερά" στην Ευρώπη αποκαλύπτοντας την ωμή διακυβέρνηση της Ευρώπης από την Γερμανία. Η εφημερίδα εκπλήσσει με την στάση της αφου πέραν της καταγγελίας (που απευθύνεται κυρίως στο Γαλλικό πολιτικό σύστημα που ανέχεται την γερμανική πολιτική), περιγράφει με λεπτομέρειες την γερμανική πρακτική.

* ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ, η Μοντ γράφει ότι η Γερμανία έριξε την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι (!), εγκαθιστώντας μια κυβέρνηση τεχνοκρατών που δεν είχε λαϊκή εντολή..! Ο Μπερλουσκόνι έπεσε τότε από την πρωθυπουργία και σήμερα δηλώνει ότι θα ζητήσει έρευνα για τις συνθήκες που τον έριξαν. Σημειωτέον ότι ο Μπερλουσκόνι αντιστεκόταν στην γερμανική πολιτική και "έπρεπε να φύγει".

* ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. η Μοντ γράφει ότι έγινε το ίδιο (απομάκρυνση Παπανδρέου - κυβέρνηση μη εκλεγμένου Παπαδήμου), αλλά έγιναν τα χειρότερα: "Η Ελλάδα υποδουλώθηκε από το Βερολίνο, όπως η Αυστρία το 1922, όταν τοποθέτησαν εκεί ύπαρχο για να ασκεί μια οικονομική πολιτική προς το συμφέρον των δανειστών".

Όπως γράφει η εφημερίδα, "τα προγράμματα λιτότητας που επέβαλε η Γερμανία στις χώρες του Νότου, σάρωσαν τις κυβερνήσεις που κατέρρυσαν σαν τραπουλόχαρτα, έφεραν δουλικές κυβερνήσεις που επέβαλαν και νέα μέτρα, ενώ η καταστροφή των χωρών αυτών είναι πλέον ανυπολόγιστη.

Ο ίδιος ο Σόιμπλε έχει δηλώσει ότι "αν χρωστά ένα κράτος δεν μπορεί να έχει εθνική πολιτική", γράφει η Μοντ Ντιπλοματίκ. Και στη συνέχεια βάλλει με σφοδρότητα κατά της Γαλλικής κυβέρνησης που ανέχεται την γερμανική ηγεμονία αδιαμαρτύρητα. "Πόσο θα διαρκέσει αυτή η αυτοϋποταγή;" αναρωτιέται.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης