Μητσοτάκης: Αξιολογώ αποτελεσματικότητα και συμπεριφορά-H η επόμενη κάλπη θα είναι το 2027

Για τα σενάρια ανασχηματισμού, τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης μετά τις ευρωεκλογές αλλά και τα ζητήματα της καθημερινότητας μίλησε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη του συνέντευξη μετά την ευρωκάλπη.

Ο πρωθυπουργός στην συνέντευξή του στον Alpha αναφερόμενος στα σενάρια ανασχηματισμού είπε μεταξύ άλλων πως το υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής θα γίνει με την παρούσα σύνθεση, συμπληρώνοντας δε προς τον δημοσιογράφο πως «μου κάνετε την ερώτηση που πρέπει να μου κάνετε και σας απαντώ όπως υποχρεούμαι να απαντήσω».

Σχετικά με τις αιτιάσεις περί «αλαζονείας του 41%» ο πρωθυπουργός είπε πως «το 41% ήταν ένα ποσοστό το οποίο μας έδωσε ο ελληνικός λαός σε μία χρονική στιγμή. Το 41% είναι 158 έδρες, είναι η κοινοβουλευτική μας πλειοψηφία. Αυτό, το 41%, δεν υπάρχει πια σήμερα. Και αυτό μπορεί να είναι ανακουφιστικό, ξέρετε, κ. Σρόιτερ» ενώ σε άλλη αποστροφή συμπλήρωσε πως «αν κάποιοι, λοιπόν, είδαν τον κόσμο από πολύ ψηλά -το 41% είναι πολύ ψηλά-, είναι καιρός να τον δουν και από λίγο πιο χαμηλά. Δεν είναι κακό αυτό». «Αξιολογώ αποτελεσματικότητα και συμπεριφορά», είπε.

Για τη φορολόγηση ελεύθερων επαγγελματιών ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «καταλαβαίνουμε τις αντιδράσεις, θα έχουμε μόνο επιμέρους διορθώσεις. Αλλαγή στον κεντρικό πυρήνα της πολιτικής μας δεν θα υπάρξει».

Αναφορικά με το εάν η ΝΔ έχασε προς τα δεξιά, ο πρωθυπουργός τόνισε πως είναι σταγόνα στον ωκεανό συγκριτικά με τον κόσμο που δεν πήγε να ψηφίσει και συμπλήρωσε πως «το ζήτημα δεν είναι αν θα πάμε προς το κέντρο προς τα δεξιά - αλλά αν θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί».

Αναφορικά με το εάν θα γίνουν πρόωρες εκλογές μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ξεκαθάρισε πως όχι και πως η επόμενη κάλπη θα είναι το 2027.

Για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ο κ. Μητσοτάκλης είπε πως η ΝΔ υπέστη πολιτική ζημιά από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. «Δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω ότι στεναχωρήσαμε παραδοσιακούς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, κάποιοι οι οποίοι επέλεξαν σε αυτή την κάλπη, επειδή είναι και κοντά, να εκφράσουν ενδεχομένως τη διαμαρτυρία τους», είπε.

Αναφορικά με την αντιπολίτευση ο πρωθυπουργός είπε πως «γιατί θα μπορεί κάποιος να έβλεπε αυτή τη συνέντευξη και να νόμιζε ότι χάσαμε τις εκλογές αν δεν ήξερε το εκλογικό αποτέλεσμα-, νομίζω ότι αποδοκιμάστηκε σύσσωμη και η αντιπολίτευση. Ειδικά η «αντιπολίτευση των λεφτόδεντρων». Δηλαδή, αυτοί που έταξαν 45 δισεκατομμύρια πήραν λίγο παραπάνω από 14,5% ποσοστό. Και αυτό είναι μία ένδειξη ωριμότητας της κοινωνίας, ότι αποκήρυξε τις εύκολες λύσεις. Ξεράθηκαν τα «λεφτόδεντρα», για ακόμα μία φορά. Ελπίζω να μην επιχειρήσουν κάποιοι να τα ξαναφυτέψουν, διότι δεν προσφέρεται το έδαφος της πατρίδας μας για τέτοιου είδους φυτά».

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης