Με ευρεία πλειοψηφία έγινε δεκτό το νομοσχέδιο για την ίδρυση κέντρου αμυντικής καινοτομίας

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείο Εθνικής Άμυνας που προβλέπει την ίδρυση κέντρου αμυντικής καινοτομίας. Επί της αρχής, το νομοσχέδιο στήριξαν η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και οι Σπαρτιάτες.

Κατά ψήφισαν το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση, η Νέα Αριστερά και η Νίκη. Η Πλεύση Ελευθερίας επέλεξε το παρών.

Νωρίτερα, στην τοποθέτηση του, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, έκανε λόγο για την ανάγκη μεταρρύθμισης την ώρα που η χώρα μας βρίσκεται ανάμεσα σε δύο πολεμικές συρράξεις στην ευρύτερη περιοχή, στην Ουκρανία αλλά και στη Μέση Ανατολή.

Θέλησε να ευχαριστήσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη στάση που τήρησαν σημειώνοντας ότι η υπερψήφιση ενός τέτοιου νομοθετήματος, ειδικότερα ενόψει της προεκλογικής περιόδου, είναι δείγμα ωριμότητας.

Ταυτόχρονα, ο κ. Δένδιας, ανέφερε ότι «η χώρα μας αντιμετωπίζει υπαρξιακή απειλή». Όπως είπε, η τουρκική απειλή είναι ενεργή όσων αφορά τα νομικά και γεωγραφικά όρια της Ελλάδας. Η γειτονική χώρα «αμφισβητεί το καθεστώς κυριαρχίας και όχι απλώς των κυριαρχικών δικαιωμάτων», πρόσθεσε.

Τόνισε χαρακτηριστικά, πως «η χώρα αντιμετωπίζει υπαρξιακή απειλή. Όταν υπάρχει χώρα που αμφισβητεί το καθεστώς κυριαρχίας - και όχι απλώς των κυριαρχικών δικαιωμάτων - και αμφισβητεί Διεθνή Συνθήκη που αφορά την μειονότητα, αυτό χαρακτηρίζεται ως υπαρξιακή απειλή. Απειλούνται τα γεωγραφικά και νομικά όρια της πατρίδας μας» και συνέχισε καταλήγοντας ότι «πρέπει να είμαστε έτοιμοι, παρότι καλωσορίζουμε τους ήρεμους τόνους και το καλό κλίμα το τελευταίο διάστημα».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης