Μαρινάκης για ταξίδι Κασσελάκη στην Παλαιστίνη: Δεν υπάρχει προηγούμενο διπλωματικής επίσκεψης χωρίς να πάει και στο Ισραήλ

Στο ταξίδι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, στην Παλαιστίνη αλλά και στη μάχη κατά της ακρίβειας αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, το πρωί της Κυριακής.

Όπως επισήμανε «δεν υπάρχει προηγούμενο διπλωματικής επίσκεψης στην ευρύτερη περιοχή, και να μην υπάρχει επίσκεψη στο Ισραήλ».

«Εμείς επιμένουμε στην κατάπαυση του πυρός. Να μην ξεχνάμε πως όλο αυτό ξεκίνησε από την τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς, άλλο που ο κ. Κασσελάκης λέει πως δεν είναι ακριβώς τρομοκρατική οργάνωση. Και εκεί σκοτώθηκαν άμαχοι. Στέλνουμε λάθος μήνυμα. Η ελληνική θέση είναι δίκαιη, υπέρ του αμυνόμενου και ταυτόχρονα με σαφές μήνυμα κατάπαυσης του πυρός. Είναι ευχάριστο κάποιος να ασκεί πολιτική με σέλφι και βίντεο αλλά όταν αυτό που πηγαίνει σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής αυτό είναι επικίνδυνο» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δεν ωραιοποιούμε καταστάσεις με την ακρίβεια

Όσον αφορά τη μάχη με την ακρίβεια, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι «έχουμε κάνει σημαντικά βήματα αλλά δεν ωραιοποιούμε καταστάσεις. Δεν λύνεται με μαγικές συνταγές η ακρίβεια. Η επιστολή του πρωθυπουργού στην Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν δεν είναι η πρώτη ενέργεια που γίνεται από τη χώρα μας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρώτος ευρωπαίος ηγέτης που με μία συγκεκριμένη τεκμηρίωση θέτει το πρόβλημα σε αυτό το επίπεδο και επιλέγει αυτό το timing γιατί έχουμε ευρωεκλογές και το κάνουμε τώρα γιατί δεν θέλουμε να κάνουμε ευρωεκλογές με τοξικά στοιχεία εσωτερικής αντιπαράθεσης αλλά με μία συγκεκριμένη ατζέντα Ευρώπης. Έχουμε ρίξει 44.000 πρόστιμα σε μία χώρα που δεν υπήρχε υπηρεσία ελέγχων».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε και το βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη για την τιμή της φέτας, λέγοντας ότι «πήγε ο πρωθυπουργός στη Βουλή και έφερε το παράδειγμα της φέτας. Εκεί είχε ένα επίσημο έγγραφο από τον ΙΕΛΚΑ όπου έγραφε για όλες τις χώρες. Ο πολιτικός απατεώνας είναι αυτός που συγκρίνει διαφορετικά προϊόντα. Εκεί φάνηκε πως η χώρα μας δεν είναι η ακριβότερή χώρα στο συγκεκριμένο προϊόν. Η μειωμένη τιμή ήταν μία από τις έκτακτες παρεμβάσεις, και θα έχουμε επεξεργασία από το υπουργείο Ανάπτυξης. Όπως παρατάθηκε πολλές φορές το καλάθι του νοικοκυριού έτσι θα εξεταστεί και αυτή η παράταση».

«Η κυβέρνηση που μείωσε φόρους είναι η κυβέρνηση του Μητσοτάκη και έβαλε φόρους στα υπερκέρδη. Τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ έχουν κόστος 45,4 δισ. την τετραετία. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δεν ήξερε πόσο είναι τα ΑΕΠ για την υγεία, είπε δίνω άλλα 5%. Όταν εμείς μιλάμε με βάση πραγματικά δεδομένα, και έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία ουτοπία πρέπει να το αποδομούμε. Όταν εμείς λέμε πως αυτά θα δώσουμε γιατί αυτά υπάρχουν και έρχεται ένας άλλος και λέει θα δώσει 10 πρέπει να μπορώ να δείξω πως είναι πολιτικός απατεώνας. Το 5% είναι 5 δις. τον χρόνο. Εμείς φορολογήσαμε τα υπερκέρδη. Είναι αλαζονικό να προεξοφλείς την ετυμηγορία των πολιτών αλλά αισιοδοξούμε. Η πραγματικότητα ίσως είναι κριτήριο για την ψήφο των πολιτών. Ο κόσμος στις 9 Ιουνίου πάει να μιλήσει για την Ευρώπη» κατέληξε μιλώντας στο MEGA ο κ. Μαρινάκης.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης