Και οι μέτοχοι του ΤΤ στην λίστα των επενδυτών που έχασαν τα χρήματά τους λόγω... "εξυγίανσης"

75.000 μέτοχοι του ΤΤ θα χάσουν τα χρήματα που επένδυσαν σε αυτή ακολουθώντας τους χιλιάδες μετόχους της Proton, της ΑΤΕ και των Συνεταιριστικών, αφου η κυβέρνηση αποφάσισε οριστικά το διαχωρισμό του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε «καλή» και «κακή» τράπεζα στα πλαίσια του σχετικού νόμου.

Με βάση το νόμο αυτό θα ιδρυθεί «καλή τράπεζα» στην οποία θα μεταφερθεί το σύνολο των καταθέσεων (ιδιωτών, τραπεζών και Δημοσίου) και το υγιές ενεργητικό (χαρτοφυλάκια δανείων και τίτλων) της παλαιάς τράπεζας.

Η νεοϊδρυθείσα «καλή τράπεζα» θα λάβει άδεια λειτουργίας από την Τράπεζα της Ελλάδος και θα ενισχυθεί από το σκέλος εξυγιάνσεως του Ταμείου Εγγυήσεως Καταθέσεων και Επενδύσεων. Η άδεια της παλαιάς τράπεζας θα ανακληθεί και η τράπεζα θα τεθεί σε εκκαθάριση.

Από το προϊόν της εκκαθάρισης θα ικανοποιηθούν απαιτήσεις τρίτων κατά τη σειρά προτεραιότητας που ορίζει ο νόμος, με πρώτες τις απαιτήσεις του σκέλους εξυγίανσης του ΤΕΚΕ και τελευταίες τις απαιτήσεις των μετόχων.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προχώρησε ήδη στην αντικατάσταση του προέδρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κ. Κλέωνα Παπαδόπουλου και στη θέση του  θα αναλάβει ο κ. Χάρης Σιγανός μέχρι σήμερα εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΤΤ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης