Και... ήρωας για το 2011 ο Γ. Παπανδρέου λόγω του δημοψηφίσματος!

΄Έγινε και αυτό. Ο κ. Παπανδρέου που υποχρεώθηκε σε παραίτηση από την θέση του πρωθυπουργού της χώρας του είναι ένας από τους "ήρωες" της χρονιάς που φεύγει κατά την εφημερίδα Telegraph!

Η βρετανική εφημερίδα δημοσιοποίησε λίστα με τους «Ήρωες και τους Κακούς» της χρονιάς που φεύγει, τονίζοντας ότι οι κακοί ήταν πολύ περισσότεροι από τους καλούς.

Όσον αφορά στον Γιώργο Παπανδρέου, αναφέρει ότι «έχασε τη δουλειά του λόγω της κρίσης χρέους, αλλά πριν από αυτό έδωσε ένα 'χτύπημα' υπέρ της Δημοκρατίας». Η εφημερίδα μάλιστα τονίζει ότι στις πιέσεις για αυστηρότερα μέτρα απάντησε «ναι αλλά μόνο με δημοψήφισμα» και είναι ένας από τους λίγους Ευρωπαίους ηγέτες που ρίσκαραν να αφήσουν το λαό να αποφασίσει για το μέλλον της χώρας στο ευρώ. «Μπορεί το δημοψήφισμα να μην έγινε ποτέ, αλλά η δήλωσή του παραμένει», λέει χαρακτηριστικά.

Άλλοι ήρωες για το 2011 σύμφωνα με την Telegraph είναι ο διοικητής της τράπεζας της Αγγλίας, Σερ Μέρβιν Κινγκ, ο Μάικλ Γούλφορντ, επικεφαλής της ιαπωνικής εταιρίας ηλεκτρονικών ειδών Olympus και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Στους κακούς μεταξύ άλλων, συγκαταλέγονται ο Τζέιμς Μέρντοκ, γιος του μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοκ, οι... Μερκοζί, δηλαδή το δίδυμο Άγγελα Μέρκελ - Νικολά Σαρκοζί, ο Τζον Κόρζιν, ιδρυτής της τράπεζας MF Global που κατέρρευσε χρωστώντας 1,6 δισ. δολάρια στους πελάτες της και η εταιρεία ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου Blackstone.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr/με πληροφορίες απο Καθημερινή

Δείτε επίσης