Η Τσεχία δεν... αντέχει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη!

Η κυβέρνηση στην Τσεχία φαίνεται να έχει... απηυδύσει με την αιώνια στασιμότητα και ανικανότητα στην Ελλάδα. Έτσι προκαλέι με πρωτοφανείς δηλώσεις. Αποτέλεσμα να καλείται ο πρέσβης της Ελλάδας στην Πράγα, Παναγιώτης Σαρρής στην Αθήνα, λόγω των ακραίων δηλώσεων του Προέδρου της Τσεχίας, Μίλος Ζεμάν, περί εισόδου της χώρας του στην Ευρωζώνη υπό την προϋπόθεση ότι θα φύγει η Ελλάδα.

Οι δηλώσεις Ζέμαν έγιναν στο σλοβακικό πρακτορείο ειδήσεων TASR, στις 15 Δεκεμβρίου. Ο τσέχος πολιτικός εμφανίστηκε «εξαιρετικά απογοητευμένος που οι καλοκαιρινές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών της δεν οδήγησαν, τελικά, μολονότι τούτο διαφαινόταν αρκετά πιθανό, σε έξοδο της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ». μάλιστα επιμένει σε αυτές και μετά την ελληνική αντίδραση.

Πριν από μερικές μέρες κλήθηκε στο γραφείο του κ. Κοτζιά και ο τσέχος πρέσβης στην Αθήνα. Κατά την διάρκεια της συνάντησης έγιναν διαμαρτυρίες για την συμπεριφορά του ανώτατου πολιτειακού παράγοντα της Τσεχίας, η οποία υπερβαίνει τα εσκαμμένα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης