Η κρίση πλήττει την πολύμορφη και σημαντική δραστηριότητα του ΚΚΕ

Βαθιά είναι η ανησυχία για την οικονομική κατάσταση στο ΚΚΕ. Το κόμμα μέσα από την οικονομική του ισσοροπία είχε σημαντική πολιτική δράση σε όλα τα επίπεδα. Η οικονομική ανέχεια θα πλήξει μοιραία και την σημαντική κοινωνική δραστηριότητα του κόμματος...

 Και το ΚΚΕ το νικά η κρίση λοιπόν αφού το κόμμα δεν μπορεί να στηρίξει ούτε τον... Ριζοσπάστη! Στην ιστορική εφημερίδα αναμένονται πολλές απολύσεις, και θα γίνουν τμηματικά. Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν εφαρμοσθεί περικοπές στους μισθούς του προσωπικού (υπολογίζονται μεσοσταθμικά σε 15%).

Ήδη έχει σημειωθεί μεγάλος αριθμός απολύσεων τόσο στην κομματική εκδοτική επιχείρηση ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε., η οποία έχει εισέλθει σε διαδικασία πτώχευσης (άρθρο 99), όσο στον «902», η τηλεόραση του οποίου ανέστειλε την λειτουργία της.

Τέλος έχουν προαναγγελθεί ευρείες μειώσεις μισθών των επαγγελματικών στελεχών, οι οποίες θα συμπαρασύρουν και όλο το προσωπικό στα εναπομείναντα έντυπα του κόμματος. Συγκεκριμένα στις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 19ο Συνέδριο του προσεχούς Απριλίου, προβλέπεται ότι «τα επαγγελματικά στελέχη του κόμματος στηρίζονται οικονομικά με ποσό που δεν πρέπει να υπερβαίνει το μέσο μισθό των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης