Η καταστολή και η ποινικοποίηση των παντων εν μέσω κρίσης δεν είναι λύση

Το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα έχει περάσει σε μια άκρως επικίνδυνη πρακτική: ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙ τα πάντα σε μια προσπάθεια του να τιθασεύσει αντιδράσεις και συμπεριφορές των πολιτών που αγανακτισμένοι και στριμωγμένοι από την κρίση, εκφράζονται με διάφορους τρόπους.

Μετά την θλιβερή και απάνθρωπη ποινικοποίηση των οφειλών, ήρθε και η ιδέα να ποινικοποιηθεί και η ρατσιστική στάση. Λάθος, αν αναλογιστεί κανείς ότι και μόνο με τον τρομοκρατικό νόμο, οι συμμορίες που ξεσπούν κατά ανθρώπων για την καταγωγή τους και το χρώμα τους θα μπορούσαν να αντιμετωπίζονται σκληρά. (Τώρα έτσι αντιμετωπίζονται μόνο οι αναρχικοί και οπι αριστεριστές...).

Ο κ. Α. Σαμαράς δεν συμφωνεί με την ποινικοποίηση των πάντων. Παλαιότεα μάλιστα ήταν αντίθετος και με τιν ποινική δίωξη των οφειλετών. Έτσι, η ΝΔ, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Βουλή, αποφάσισε ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο είναι επαρκές και ότι η ΝΔ δεν θεσπίζει ιδιώνυμο αδίκημα, καθώς αυτό θα παραβίαζε την ελευθερία της έκφρασης.

Κατά τη ΝΔ ένα τέτοιο νομοσχέδιο, στην εφαρμογή του «θα μπορούσε να γενικευθεί κατά πάντων».

Στη ΝΔ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «τυχόν βελτιώσεις στην κείμενη νομοθεσία είναι εφικτές και θεμιτές». Μάλιστα, επικαλέστηκαν το επιχείρημα ότι «η συντριπτική πλειοψηφία της επιστημονικής κοινότητας δεν έχει εκφραστεί θετικά» για το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη. «Αν χρειαστεί να γίνουν κάποια επιμέρους πράγματα και προσθήκες ας γίνουν», καταλήγουν.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης