Η ελληνική κοινωνία έχει αιφνιδιαστεί από την απίστευτη σε έκταση αυθαιρεσία των κυβερνώντων που βάλλει κατά πάντων

Οι συνθήκες στην Ελλάδα της αφασίας ήσαν κατάλληλες. Μια κοινωνία διαιρεμένη, χωρίς προσανατολισμό, που σήμερα δεν την εκφράζει τίποτε πολιτικά και βρίσκεαι σε αδιέξοδο. Πολίτες - ναυαγοί που ψάχνουν ανάμεσα στα συντρίμμια που επιπλέουν ένα σωσίβιο αλλά δεν το βρίσκουν. Και ένα πολιτικό σύστημα αφοπλισμένο. Χωρίς θεσμούς. Ολιγαρχικό. Που χτίστηκε έτσι σιγά - σιγά με την ανοχή όλων. Και που τώρα ακόμα κι αν θέλουν κάποιοι κάτι να αλλάξουν είναι αδύνατον.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον γενικής παραλυσίας ο κ. Αντώνης Σαμαράς , πρωθυπουργός, βρήκε τις ιδανικές συνθήκες να επιβληθεί με έναν πρωτόγνωρο τρόπο για τα δημοκρατικά ήθη της χώρας: Αποφασίζοντας και διατάζοντας.

Αν κάποιος αποπειραθεί να καταγράψει τα περιστατικά αυθαιρεσίας της κυβέρνησης Σαμαρά - δηλαδή του ιδίου και ολίγων γύρω του - θα συγκλονιστεί. Στην συνέχεια τρόμος θα καταβάλει το μυαλό και την ψυχή του. Τρόμος για το μέγεθος των αυθαιρεσιών και ακόμα μεγαλύτερος τρόμος στην διαπίστωση ότι αυτό θα συνεχιστεί. Αδύνατον να αντιμετωπιστεί.

Δεν υπάρχει χώρα στον πλανήτη που να αντιμετώπισε μια καθολική κοινωνική διαμαρτυρία (χωριό Σκουριές) με τον τρομοκρατικό νόμο "περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης". Που να άνοιξε τις συνδιαλέξεις των κινητών και να παρέπεμψε 90 πολίτες της διπλανής πόρτας για κακουργήματα. Με 4 ήδη προφυλακισμένους.

Δεν υπάρχει χώρα στον πλανήτη που να κατήργησε την κρατική τηλεόραση, απολύοντας 2.600 ανθρώπους οι περισσότεροι των οποίων καταστρέφονται οριστικά και αναίτια.

Δεν υπάρχει χώρα που να νομοθετεί εκ των υστέρων για να απολύει τυφλά χιλιάδες ανθρώπους. 

Ακόμα και σην περίπτωση της παραβατικής και απάνθρωπης "Χρυσής Αυγής", τρομάζει η ευκολία με την οποία παραπέμπουν μέλη της - άξεστους και γραφικούς ανθρώπους -για κατάλυση του πολιτεύματος (λες και πήραν τανκς και έφτασαν έξω από την Βουλή..!). Ακόμα χειρότερα που στοχοποιούν και τον ΣΥΡΙΖΑ για όμοια δράση..!

Δεν έχει τελειωμό ο κατάλογος των αυθαιρεσιών τους, που συνοδεύεται και από λόγους των κυβερνώντων για... "νίκες της Δημοκρατίας" και άλλα ψευδή και πομπώδη.

Η Ελλάδα ζει μια πρωτοφανή απαξίωση παντού, Και είναι μαθηματικά βέβαιο ότι οι εμπνευστές αυτής της πολιτικής - οδοστρωτήρα δεν θα έχουν καλό πολιτικό τέλος. Κάποια στιγμή οι κοινωνιές συνθήκες θα αλλάξουν, αντοχές δεν θα υπάρχουν και η λογική του "αποφασίζω και διατάζω" θα ηττηθεί με κρότο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης