"Ζωντανά" οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη-Θεοδωρικάκου για τις νέες επενδύσεις

Ένα πακέτο δράσεων με ορίζοντα υλοποίησης τριετίας που αφενός θα επιχειρήσει να βάλει τη Βιομηχανία -και γενικά τη Μεταποίηση-, την Ερευνα και την Καινοτομία σε προτεραιότητα και αφετέρου θα λειτουργήσει ως κρίσιμη γέφυρα μετά τη λήξη ισχύος του Ταμείου Ανάκαμψης, παρουσιάζει αυτήν την ώρα σε ειδική εκδήλωση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος.

Το σχέδιο που κινείται στην κατεύθυνση για τον παραγωγικό μετασχηματισμό της οικονομίας, αναμένεται να κινητοποιήσει περίπου 8,5 δισ. ευρώ για επενδύσεις.

Ο υπουργός Ανάπτυξης παίρνοντας τον λόγο είπε ότι η δεκατία του '10 ήταν μια δεκατία μεγάλης δοκιμασίας από την οικονομική κρίση και τα κύματα του λαϊκισμού που καθυστέρησαν την έξοδο από την κρίση.

Αναφέρθηκε στα οικονομικά αποτελέσματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη με την ραγδαία πτώση της ανεργίας και τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας στην ΕΕ.

Η διεθνής εικόνα της χώρας έχει αναβαθμιστεί αποφασιστικά και αυτό το δείχνουν οι μεγάλες επενδύσεις της Pfizer - Microsoft, οι αυξήσεις κατά 41,7% των εξαγωγών και 25% της βιομηχανικής παραγωγής. Το 2028 το ΑΕΠ θα είναι στο 133% του ΑΕΠ ενώ πτώση αναμένεται και στον πληθωρισμό.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης