Ελπίδα για την έλευση ενός φιλικού Ερντογάν στην Αθήνα

Επίθεση φιλιάς από τον Ερντογάν λίοπριν έλθει στην Αθήνα. «Προσπαθούμε να αυξήσουμε τους φίλους και να μειώσουμε τους εχθρούς», είπε αναφερόμενος στον Eλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και πρόσθεσε:

«Πιστεύω ότι είναι χρήσιμο να του τα πούμε πολύ ξεκάθαρα στη διμερή συνάντησή μας, όπως είπα και πριν. Οταν τηλεφωνείς από την Τουρκία, αυτή η φωνή ακούγεται από το νησί της Κω. Δεν είναι σωστό για δύο χώρες, που είναι τόσο κοντά και τόσο στενά συνδεδεμένες, να συνεχίζουν να βαδίζουν με φωνές που υποκινούν την εχθρότητα», είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. 

Κατηγορώντας τις ΗΠΑ ότι προσπαθούν να στρέψουν την Τουρκία και την Ελλάδα τη μία εναντίον της άλλης, ο Ερντογάν τόνισε: «Από την άλλη πλευρά, ποιος ευθύνεται; Μερικοί, ειδικά οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, δεν μας δίνουν F-16 παρόλο που τα πληρώσαμε, ενώ την ίδια ώρα στέλνουν ακόμα F-16 και πυρομαχικά στην Ελλάδα».

«Επισκεπτόμαστε τον γείτονα, θα καθίσουμε και θα μιλήσουμε. Εάν δεν εμπλακούμε αμφότεροι σε συμπεριφορές που θα βλάπτουν τα συμφέροντα της άλλης πλευράς, δεν υπάρχει πρόβλημα… Θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας», συνέχισε.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης