Εκλογές 2023: 47 κόμματα και ο Κασιδιάρης θέλουν να κατέβουν στις εκλογές

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Τα μεσάνυχτα της Τετάρτης έληξε η προθεσμία για την υποβολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου των δηλώσεων των ονομάτων και των εμβλημάτων των κομμάτων και των συνασπισμών κομμάτων που προτίθενται να λάβουν μέρος.


Η συμμετοχή των κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου, έχει ξεπεράσει κατά πολύ την αντίστοιχη των περασμένων βουλευτικών εκλογών του 2019. Συνολικά υποβλήθηκαν 47 συμμετοχές κομμάτων, συνασπισμών κομμάτων αλλά και μεμονωμένων υποψηφίων. Στις εκλογές του Ιουλίου του 2019 είχαν μετάσχει 20 κόμματα και τέσσερις συνασπισμοί.


Το κόμμα «ΕΑΝ» του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιου Κανελλόπουλου έχει κατέθεσε το σχετικό φάκελο υποψηφιότητας, όπως και το κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη, στο οποίο φέρεται να έχει την ηγεσία ο απόστρατος ταξίαρχος και πρώην καθηγητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, Δημήτρης Χατζηλιάδης.

Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου λήγει η προθεσμία για τα ψηφοδέλτια των κομμάτων, δηλαδή ποιοι θα είναι υποψήφιοι βουλευτές σε κάθε κόμμα και την ερχόμενη Τρίτη, 2 Μαΐου 2023 θα γίνει η ανακήρυξη των συνδυασμών και συνδυασμών κομμάτων.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης