Εκλογές 2023: Κωδικός «40%» στη ΝΔ - Οι περιοδείες Μητσοτάκη

Με την προεκλογική περίοδο να ξεκινά χθες και επισήμως από το Περιστέρι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέστησε σαφή τον πολιτικό του στόχο για τις επικείμενες εκλογές: να έχει η ΝΔ ένα ποσοστό που θα της δίνει, όχι μόνο καθαρή νίκη, αλλά και αυτοδυναμία, προκειμένου να μπορεί να πάρει τις κρίσιμες αποφάσεις και να εφαρμόσει το πολιτικό της πρόγραμμα χωρίς τους περιορισμούς της διαχείρισης κρίσεων.

Ο κ. Μητσοτάκης από το Περιστέρι, προς επιβεβαίωσιν του χθεσινού ρεπορτάζ του protothema.gr, περίπου προεξόφλησε το σενάριο η επόμενη Βουλή να έχει περισσότερα κόμματα εντός της, ενδεχομένως να είναι και επτακομματική. Κάτι που σημαίνει ότι η ΝΔ θα πρέπει να εξασφαλίσει ένα ποσοστό πολύ κοντά σε αυτό που πήρε στις 21 Μαΐου, προκειμένου να έχει μια άνετη αυτοδυναμία, καθώς η είσοδος περισσότερων κομμάτων στη Βουλή θα ανεβάζει τον πήχη για τους 151 βουλευτές. Υπό αυτό το πρίσμα, στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι η ΝΔ να έχει ένα ποσοστό με «4» μπροστά και, όπως το έθεσε χθες από το Περιστερά, ένα ποσοστό που θα είναι υψηλότερο αυτού που κατέγραψε το κυβερνών κόμμα προ ημερών.


Η ομιλία στο Περιστέρι Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στο Περιστέρι

«Πρέπει να τελειώσουμε τη δουλειά την οποία ξεκινήσαμε, μέχρι τις 25 Ιουνίου να έχουμε ακόμα υψηλότερο ποσοστό από αυτό που πήραμε την 21η Μαΐου. Και μπορούμε, μπορούμε να το πετύχουμε. Η Ελλάδα έγινε μπλε και θα παραμείνει μπλε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος ετοιμάζεται να ξεκινήσει τις περιοδείες του από περιοχές που για πρώτη φορά έδωσαν στη ΝΔ ψήφο εμπιστοσύνης στις προηγούμενες εκλογές


Η αρχή έγινε από το Περιστέρι, έναν μεγάλο δήμο της Δυτικής Αθήνας, τον οποίο για πρώτη φορά κέρδισε η ΝΔ, ενώ σήμερα ο κ. Μητσοτάκης ξεκινά διήμερη απόβαση στην Κρήτη. Η αρχή γίνεται από το Λασίθι, όπου θα επισκεφθεί τη Σητεία, τον Μακρύ Γιαλό, την Ιεράπετρα και τον Άγιο Νικόλαο και θα καταλήξει στην πλατεία Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο. Αύριο, το πρόγραμμα περιλαμβάνει εξορμήσεις σε Ρέθυμνο και Χανιά, ενώ για την Παρασκευή προγραμματίστηκε περιοδεία στη Β’ Πειραιώς, ένα ακόμα προπύργιο του ΣΥΡΙΖΑ που βάφτηκε «γαλάζιο». Οι εν λόγω περιοδείες είναι σημαντικές για τον κ. Μητσοτάκη, καθώς πέρα από το να ευχαριστήσει πολίτες που ενδεχομένως ψήφισαν για πρώτη φορά ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος θέλει να διασφαλίσει μια ψήφο που δεν έχει παραταξιακά χαρακτηριστικά.
Περιοδείες στελεχών από το Σάββατο

Την ίδια ώρα, πέραν του κ. Μητσοτάκη περιοδείες ξεκινούν και τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες, με βάση το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει ο Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με την ομάδα του που φέρει το κωδικό όνομα «Μπλε Γεράκια» και σε συνεργασία με τον γραμματέα του κόμματος Παύλο Μαρινάκη, θα διαμορφωθούν 65 κλιμάκια περιοδειών από 50 στελέχη του κόμματος που θα κάνουν περίπου 140 επισκέψεις, καλύπτοντας έτσι περίπου 500 πόλεις και χωριά ανά τη χώρα. Πρακτικά, δεν θα μείνει νομός ακάλυπτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, οι περιοδείες ξεκινούν το Σάββατο από την Κεφαλονιά, όπου θα βρεθούν ο Νίκος Χαρδαλιάς και η Σοφία Ζαχαράκη και θα συνεχιστούν για τρεις εβδομάδες. Ο Νίκος Δένδιας και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος θα βρεθούν στον Έβρο, ενώ ο Μάκης Βορίδης σε περιοχές της βορείου Ελλάδος και συγκεκριμένα σε Φλώρινας, Γρεβενά, Κιλκίς και Πιερία, όπου κόμματα στα δεξιά της ΝΔ πήραν υψηλά ποσοστά. Σε παρόμοιο μήκος κύματος ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος θα πάει σε Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Καστοριά και Πέλλα, ενώ θα πάει με τη σειρά του στο Άγιο Όρος, αλλά και ο Θάνος Πλεύρης. Στο Κιλκίς θα βρεθεί και ο Νότης Μηταράκης, ο οποίος θα πάει και στη Λέσβο.

Τρία κορυφαία στελέχη της ΝΔ θα πάνε διαδοχικά στη Ροδόπη, τον μόνο νομό που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ και υπάρχει σημαντική επιρροή του τουρκικού προξενείου. Ο λόγος για την Ντόρα Μπακογιάννη, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος επίσης θα πάει στη μονοεδρική της Φωκίδας. Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα πάει με τον Νίκο Χαρδαλιά σε Μαγνησία και Λάρισα, ενώ με τον γραμματέα του κόμματος Παύλο Μαρινάκη στη Δράμα.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου θα βρεθεί σε τέσσερα νησιά των Κυκλάδων και την Ξάνθη, όπου υπάρχουν προνοιακές δομές, ενώ ο Στέλιος Πέτσας θα βρεθεί σε περιοχές που ευνοήθηκαν ιδιαίτερα από τα προγράμματα για την αυτοδιοίκηση. Η Νίκη Κεραμέως θα βρεθεί σε Ζάκυνθο, Κοζάνη, Μεσσηνία και Αχαΐα, ενώ ο Βασίλης Κικίλιας σε Δωδεκάνησα και Ιόνια Νησιά. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος θα πάει στην Καβάλα και την Καρδίτσα, ενώ ο Νίκος Παπαθανάσης στην Κοζάνη.
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης θα πάει στην Κρήτη, μια πασοκογενή περιοχή, μαζί με τον Γιώργο Καράγιαννη, ενώ ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης σε Αχαϊα, Ηλεία, Πιερία και Ημαθία. Στην Εύβοια θα βρεθεί ο Γιώργος Γεραπετρίτης μαζί με τους Γιώργο Καραγιάννη, Γιώργο Αμυρά και Χρήστο Τριαντόπουλο, ενώ ειδική μέριμνα θα υπάρξει για τη Θεσσαλονίκη, όπου ειδικά στην Α’ περιφέρεια τα ποσοστά δεν ήταν τόσο υψηλά.

Εκεί θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Άκης Σκέρτσος, ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Γιώργος Καραγιάννης. Αυτονόητα, σε κάθε περιοδεία κομματικού κλιμακίου θα ενεργοποιείται το σύνολο του στελεχιακού δυναμικού του κόμματος στην εκάστοτε περιοχή.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης