Εγκώμια Τόμσεν για τον υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα

Με τον Στουρνάρα μπορείς να... συννενοηθείς! Αυτό είναι το νόημα κατ ιδίαν δηλώσεων του Τόμσεν που χαρακτήρισε "εξαιρετική" την συνεργασία μαζί του.

Στη συνάντηση με την τρόικα για τη διαμόρφωση του πακέτου των μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ για το 2013-2014, η οποία διήρκησε περισσότερο από δυόμιση ώρες, συμμετείχαν οι κ.κ. Στουρνάρας, Σταικούρας και Μαυραγάνης, ενώ ένα νέο ραντεβού μεταξύ τους προγραμματίστηκε για την Κυριακή το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του υπουργείου κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν ισοδύναμα μέτρα για τον προϋπολογισμό του 2012 καθώς και οι νέες περικοπές ύψους 11,5 δισ. ευρώ, για τις οποίες οι εκπρόσωποι της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, φέρονται να ζήτησαν μεγαλύτερη εξειδίκευση των μέτρων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά δεν θα περικοπούν τα 30 ευρώ από την κατώτατη σύνταξη του ΟΓΑ.

Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι όλα μέτρα να συμφωνηθούν μεταξύ ελληνικής πλευράς και τρόικας τις επόμενες ημέρες. Στη συνέχεια η τρόικα θα αποχωρήσει και θα επιστρέψει στην Αθήνα στο τέλος Αυγούστου για τη σύνταξη του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής 2013-2016 και την εξειδίκευση των ρυθμίσεων.

Στο μεταξύ, έχουν προγραμματιστεί δύο νέες συσκέψεις των τριών πολιτικών αρχηγών. Η πρώτη θα γίνει σήμερα Παρασκευή.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης