Γ. Παπακωνσταντίνου: Ένοχος για νόθευση δημοσίου εγγράφου

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, είναι ένοχος για το αδίκημα της νόθευσης δημοσίου εγγράφου, καθώς έκανε μεν τη λαθροχειρία στη λίστα Λαγκάρντ και αφαίρεσε τα ονόματα τριών συγγενικών  του προσώπων (εξαδέλφες), αλλά έπεσε στα μαλακά, καθώς το κακούργημα μετατράπηκε σε πλημμέλημα.

Αντίθετα, κρίθηκε αθώος από το Ειδικό Δικαστήριο για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας.
Το Ειδικό Δικαστήριο, διά του προέδρου του, Νικολάου Πάσσου, έπειτα από 13 μέρες ακροαματικής διαδικασίας, ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι ένοχος κατά πλειοψηφία για τη νόθευση δημοσίου εγγράφου -και ειδικότερα, της λίστας Λαγκάρντ.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου από την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ με τα 2.062 ονόματα καταθετών στην τράπεζα «ΗSBC» της Γενεύης (Ελβετία), η οποία εστάλη από την πρεσβεία μας στο Παρίσι χέρι με χέρι στο γραφείο του πρώην υπουργού Οικονομικών,  αφαίρεσε τρία ονόματα συγγενικών προσώπων του (εξαδέλφες του).
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, αντιμετώπιζε δύο  κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης