Βιβλίο για την απομόνωση - κατάρρευση Παπανδρέου στις Κάνες

Βιβλίο με πρωταγωνιστή τον Γ. Παπανδρέου κυκλοφορεί στην Γαλλία. Συγγραφέας ο Φρανσουά Μπαρουάν υπουργός Οικονομικών του Σαρκοζί. Ο Μπαρουάν περιγράφει την απομόνωση Παπανδρέου στις Κάνες όταν επεχείρησε να περάσει την άποψη για δημοψήφισμα.

"Σου το λέμε ξεκάθαρα, εάν κάνεις δημοψήφισμα δεν υπάρχει σχέδιο σωτηρίας" λέει ο Σαρκοζί στον Ελληνα πρωθυπουργό. Ο Παπανδρέου κάνει ότι δεν καταλαβαίνει", γράφει ο Μπάρουάν.

Η  Μέρκελ επαναλαμβάνει στον Ελληνα πρωθυπουργό το ίδιο πράγμα με πολύ αποφασιστικό τρόπο. Η ένταση ανεβαίνει κι άλλο. Ο Σαρκοζί του επαναλαμβάνει τους όρους μας σε στυλ τελεσιγράφου. Ο Παπανδρέου ιδρώνει, αντιστέκεται, προσπαθεί να επιχειρηματολογήσει [...]», γράφει ο Μπαρουάν στο βιβλίο του που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις JC Lattes και βάσισε στις σημειώσεις που κρατούσε ως υπουργός Οικονομικών από τον Ιούνιο του 2011 έως το 2012.

Θυμίζουμε ότι πριν από έναν χρόνο η σατιρική εφημερίδα Le Canard Enchaine είχε αποκαλύψει τα «γαλλικά» του Σαρκοζί στον Παπανδρέου στις Κάνες. «Ο Παπανδρέου είναι μ...ς, ένας πραγματικός μ...ς», φέρεται να είπε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας μπροστά στους υπουργούς του κατά τη Σύνοδο Κορυφής της G20.

«Στις Βρυξέλλες μας είχε πει ότι αποδέχεται το σχέδιο διάσωσης και στη συνέχεια πήγε και ανακοίνωσε ένα δημοψήφισμα χωρίς να μας ενημερώσει. Ηταν μια πισώπλατη μαχαιριά. Το απόλυτο σκάνδαλο. Και ύστερα από όλα αυτά, τώρα πρέπει να τον ευχαριστήσω κιόλας», είπε.

Η εφημερίδα Le Parisien είχε επίσης αποκαλύψει ότι ο Σαρκοζί σε μια ιδιωτική συνομιλία του με τον Μπαράκ Ομπάμα και νομίζοντας ότι τα μικρόφωνα είναι κλειστά χαρακτήρισε «τρελό» και «καταθλιπτικό» τον τότε πρωθυπουργό της χώρας μας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης