Άκαμπτος ο κ. Σαμαράς έχει επιλέξει τη σύγκρουση μιας και οι δημοσκοπήσεις τον ευνοούν

Η γραμμή Σαμαρά είναι ξεκάθαρη: Συνεχείς επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ και ούτε ένα βήμα πίσω στα Συνδικάτα ώστε να μην υπάρξει ντόμινο πισωγυρίσματος. Η γραμμή Σαμαρά έχει ενθαρυνθεί από τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν οριακή άνοδο ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, σε συνδυασμό με οριακή πτώση του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τον Σαμαρά οι δημοσκοπήσεις ισχυροποιούν την πολιτική του, αφού όλο και περισσότεροι Έλληνες την αποδέχονται (ως μονόδρομο). Μάλιστα ΝΔ και Σαμαράς παίρνουν το παιχνίδι επάνω τους, χωρίς να ζητούν ή να απαιτούν στήριξη των άλλων δυο κυβερνητικών εταίρων. Ήδη η προσπάθεια επικοινωνιακού συντονισμού της τρικομματικής κυβέρνησης αναμένεται να έχει, όπως όλα δείχνουν, την τύχη και της επιτροπής που επρόκειτο να συγκροτηθεί προ μηνός για την καλύτερη συνεννόηση των τριών κομμάτων. Δηλαδή πάει στον... πάγο.

Πλέον, αυτός ο συντονισμός γίνεται σε επίπεδο κορυφής είτε με απευθείας επικοινωνίες μεταξύ των κ. Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη είτε μέσω του υπουργού Επικρατείας Δ. Σταμάτη. Συμφωνήθηκεπάντως  πως σε περίπτωση γεγονότων μείζονος σημασίας, θα υπάρχει συνεννόηση των τριών πλευρών.

Η στρατηγική Σαμαρά δεν πτοείται παρά τον αρνητικό απόηχο της έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις δηλώσεις του βουλευτή Ευ. Διαμαντόπουλου. Παρά την αστοχία, που καταλογίζουν πολλά γαλάζια στελέχη στον εν λόγω χειρισμό, που κατά πληροφορίες προκάλεσε τριγμούς και στο εσωτερικό του Μαξίμου, η γραμμή της σκληρής αντιπαράθεσης αποτελεί κεντρική επιλογή.

Χχθες η Ν.Δ. εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς, όπως καταγγέλλει, τα στελέχη του «πείραξαν» στο γραπτό κείμενο τη δήλωση του κ. Αλ. Τσίπρα έξω από το ΔΝΤ προκειμένου να «μαζέψουν την γκάφα» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αναφέρθηκε σε περικοπή 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης