Μ.Κατρίνης: "Ευθύνη του ΠΑΣΟΚ η διαμόρφωση μιας νέας κοινωνικής πλειοψηφίας"

 "Η στρατηγική και οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ, καθώς και η δουλειά που έχει γίνει με παρεμβάσεις για τα θέματα της καθημερινότητας των πολιτών, οδήγησαν στην εκλογική και δημοσκοπική άνοδο", είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στον ρ/σ Αθήνα 9,84, αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις που φέρνουν το ΠΑΣΟΚ να έρχεται δεύτερο και να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τα όσα είπε: "απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, υπάρχει μια εναλλακτική, ρεαλιστική και τεκμηριωμένη πρόταση που μπορεί να υλοποιηθεί και είναι η πρόταση της παράταξής μας.

Αυτή η προσπάθεια αποδίδει καρπούς. Θέλουμε όμως να ενταθεί και να αποδώσει περισσότερο, όχι μόνο στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση των ευρωεκλογών, αλλά, κυρίως, στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να είναι πλειοψηφική και νικηφόρα, για να του δώσει την ευκαιρία να είναι η επόμενη κυβέρνηση της χώρας.  Όσο και αν αυτό με τα σημερινά δεδομένα μπορεί να φαντάζει ως μεγαλεπήβολος στόχος, η δυναμική που αναπτύσσεται μπορεί να οδηγήσει σε αυτό μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Η κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας έγκειται, κυρίως, στο ότι δεν υπήρχε μία αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση με εναλλακτική κυβερνητική πρόταση. Αυτό το κενό καλείται να το καλύψει το ΠΑΣΟΚ δρώντας ως πραγματική αξιωματική αντιπολίτευση, εντός και εκτός Βουλής.

Η κυβέρνηση καταγράφει ήδη τα πρώτα σημάδια πολιτικής κόπωσης και μεταρρυθμιστικής  άπνοιας, με συνέπεια οι πολίτες να βλέπουν ότι σε καίρια ζητήματα, όπως είναι η δημόσια υγεία, η παιδεία, η ακρίβεια, το ιδιωτικό χρέος, η κατάσταση στην αγορά, καθώς και σε άλλα ζητήματα στην καθημερινότητά τους να μην αλλάζει πρακτικά τίποτα.

Αυτές τις προτάσεις η δημοκρατική παράταξη τις έχει ήδη καταθέσει, τις επικαιροποιεί και τις εμπλουτίζει, ώστε να διαμορφώσει μια νέα κοινωνική πλειοψηφία και να πείσει ότι αποτελεί την αξιόπιστη, εναλλακτική επιλογή απέναντι στην Νέα Δημοκρατία.
 
Σε ό,τι αφορά την πρόταση της κυβέρνησης για επαναφορά του τεκμαρτού εισοδήματος στους ελεύθερους επαγγελματίες ο κ. Κατρίνης τόνισε:
 
Η συγκεκριμένη πρόταση δεν εφαρμόζεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και δεν είχε διατυπωθεί προεκλογικά από την Νέα Δημοκρατία.

Το εισόδημα έως 10.000 ευρώ με φορολόγηση 9% ήταν το πρώτο μέτρο του κ. Μητσοτάκη μετά την εκλογή του το 2019 για να ‘’απαλλάξει’’ τους επαγγελματίες από την φορομπηχτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, όλοι αυτοί έγινα ξαφνικά φοροφυγάδες, σύμφωνα με την Νέα Δημοκρατία.

Η Κυβέρνηση με ευκολία χαρακτηρίζει συλλήβδην  τους ελεύθερους επαγγελματίες φοροφυγάδες. Όμως, η πραγματικότητα είναι ότι έχουμε μια υπερδεκαετή οικονομική κρίση, μια πανδημική κρίση και μια κρίση λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, που  αποδιοργάνωσε τον κόσμο της αγοράς, μείωσε τους τζίρους και τα πραγματικά εισοδήματα, λόγω και της ακρίβειας που σαρώνει τη χώρα εδώ και δυόμισι χρόνια.

Συνθήκες που δεν επιτρέπουν σε πάρα πολλούς επαγγελματίες και επιστήμονες  να δηλώσουν  έσοδα που-σύμφωνα με την κυβέρνηση- έπρεπε να δηλωθούν σε ‘’κανονικές συνθήκες’’.

Το γεγονός ότι πληρώσαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρόστιμο 650 εκατομμυρίων ευρώ για διαφυγόντα έσοδα των τελωνείων από δασμούς επί ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, που οφείλονται σε ελλιπείς ελέγχους, μας δείχνει ότι αν ήθελε η κυβέρνηση να πατάξει τη φοροδιαφυγή θα είχε πετύχει το στόχο της που είναι τα 600 εκατ. αυτή τη στιγμή. Και δεν θα προχωρούσε σε προκλητικές φοροαπαλλαγές, όπως αυτή στη μεγάλη ακίνητη περιουσία ή γονικές παροχές αξίας εκατ. ευρώ, χωρίς καμία φορολογική επιβάρυνση".