Στα θέματα της ενέργειας, πραγματοποιείται ένας μεγάλος οικονομικός πόλεμος και διακυβεύονται μεγάλα συμφέροντα.

    Επανέρχομαι και σήμερα, γιατί αποτελεί σύνηθες φαινόμενο σε προεκλογικούς περιόδους πολλοί πολιτευόμενοι, να προχωρούν σε ασταμάτητη αρθρογραφία.
    Μια αρθρογραφία που πολλές φορές, είναι επιδερμική, χωρίς το απαιτούμενο βάθος για το θέμα και με μοναδικό σκοπό, την προβολή για το θεαθήναι του εκάστοτε υποψηφίου.
    Πριν λίγες εβδομάδες, διαβάσαμε άρθρο πολιτευτή, σχετικά με τα προβλήματα που βιώνουν οι επενδυτές των Φωτοβολταϊκών πάρκων από τη ΔΕΗ.
    Δεν έκρινα σκόπιμο να δώσω καμία δημόσια απάντηση, γιατί αφορούσε την επιχείρηση και όχι τους εργαζομένους σ’ αυτή. 
    Θα έπρεπε η ΔΕΗ να ενημερώσει επί του θέματος, ώστε να πληροφορηθούν όλοι ότι το πρόβλημα είναι το θεσμικό πλαίσιο που έχει ψηφίσει το κοινοβούλιο και η αδυναμία του τραπεζικού συστήματος, να χρηματοδοτήσει τα ενεργειακά έργα που εκκρεμούν.
    Η ΔΕΗ άλλωστε προσπαθεί, μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, να εξυπηρέτηση όσο το δυνατόν καλύτερα τον εκάστοτε επενδυτή, παρόλο τον όγκο των αιτήσεων που υπερβαίνουν σε ισχύει κατά πολύ τα MW που μπορούν να διέλθουν από το υφιστάμενο δίκτυό της.
    Όταν όμως θίγονται οι εργαζόμενοι ή το συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ, όπως από αρθρογραφία άλλου πολιτευτή, αποτελεί υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε τους πολίτες και να αντικρούσουμε τις κατηγορίες.
    Καταρχήν όλες οι επιχορηγήσεις που δίνονταν στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ από την ΔΕΗ, ήταν νόμιμες και σύμφωνα με τις Σ.Σ.Ε. που είχαν υπογραφεί και αποτελούν νόμοι του κράτους, με την υπογραφή πολλών υπουργών. Ήταν χρήματα των εργαζομένων που κάθε μήνα παρακρατούνταν μέσο της μισθοδοσία τους.
    Άλλωστε παρόμοια προγράμματα γίνονται, τόσο από άλλες ενεργειακές εταιρείες σε Ελλάδα και εξωτερικό, όσο και στην Ελλάδα από όλες τις εταιρείες στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που εφαρμόζουν.
    Δυστυχώς για τους καταγγέλλοντες, το πόρισμα του ΣΔΟΕ, δεν επιρρίπτει καμία ευθύνη στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, αλλά τα δημοσιεύματα των εφημερίδων, στηρίζονται στην περσινή έκθεση του εισαγγελέα κ. Ρακιντζή, ο οποίος καλούσε τότε το ΣΔΟΕ, επί των παρατηρήσεών του, να διαπιστώσει τυχόν οικονομικά εγκλήματα από την πλευρά της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.
    Ο χρόνος και το μέσο (εφημερίδα) κρύβουν άλλους σκοπούς.
    Σε προηγούμενο άρθρο μου, διατύπωσα ότι ο σκοπός είναι η φίμωση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και η απαξίωσή της στα μάτια της κοινωνίας, εν όψη του ξεπουλήματος μονάδων της ΔΕΗ.
    Γιατί ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας που ανακαίνισε το θέμα, αποτελεί έναν από τους «επενδυτές» στην ενέργεια και ανταγωνιστής παράλληλα της ΔΕΗ, όσον αφορά την διαχείριση απορριμμάτων με εργοστάσιο καύσης στο μέλλον. 
    Άλλωστε στα θέματα της ενέργειας, πραγματοποιείται ένας μεγάλος οικονομικός πόλεμος και διακυβεύονται μεγάλα συμφέροντα.
    Το ζήσαμε με το δήθεν σκάνδαλο του «ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ», που στόχο και σκοπό είχε, να ματαιώσουν τα ενεργειακά ανοίγματα της χώρας με τη Ρωσία και την κατάρρευση της κυβέρνησης Καραμανλή. 
    Το ζούμε σήμερα, που θέλουν να λεηλατήσουν τοπ πλούτο και τις επιχειρήσεις της χώρας μας, ξένα και ιδιωτικά συμφέροντα.
    Σε όλα αυτά θα πρέπει να σταθούμε στο ύψος των ιστορικών στιγμών που ζούμε, αποτρέποντας με όλοι μας την δύναμη τη λεηλασία που επιχειρείτε.
    Γιατί τα συμφέροντα πια, δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα. Ζητούν και απαιτούν, ακόμη και την καρατόμηση προσώπων που μπαίνουν εμπόδιο στο οικονομικό τους κέρδος.
    Γι’ αυτό άλλωστε πιθανολογείται ότι ζήτησαν την αποπομπή από το Δ.Σ. της ΔΕΗ, του αναπληρωτή Δ/ντα Συμβούλου, διότι απέκλεισε τη Γερμανική εταιρεία EVB, για την προμήθεια και εγκατάσταση των πρώτων 160.000 έξυπνων μετρητών που θα εγκαταστήσει η επιχείρηση στους πελάτες της.
    Για ένα έργο που κοστολογείται περί το 1,5 δις Ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, όταν την ίδια χρονική στιγμή, η αντίστοιχη Ισπανική ΔΕΗ η Iberdrala, έχει υπογράψει συμφωνία με την Landis+Gyr με το εργοστάσιο της στην Κόρινθο που δραστηριοποιείτε από το 1970 στην Ελλάδα και κατά το παρελθόν είχε αναλάβει και το αντίστοιχο έργο της Ιταλικής ΔΕΗ.
    Καταλαβαίνει κανείς, το πόσο επίκαιρη είναι και σήμερα η ατάκα του Ελληνικού Κινηματογράφου «...είναι πολλά τα λεφτά Άρη...».
    Γι’ αυτό θα πρέπει κάποιοι να είναι πιο προσεκτική και να μην αναγορεύονται σε δικηγόροι του κ. Παπακωνσταντίνου και ας ανήκουν σε άλλο πολιτικό σχηματισμό. 
    Δεν έκανα καμία αναφορά στα πολιτικά πρόσωπα, όχι από φόβο ή ενδοιασμό, αλλά για να μη τα διαφημίσω. Γιατί εκτός της θετικής, υπάρχει και η αρνητική διαφήμιση που πολλοί άλλωστε την επιδιώκουν. 


ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΣΥΝΔ. ΔΑΚΕ ΔΕΗ ΑΧΑΙΑΣ
Πρόεδρος Τ.Ε. ΕΔΟΠ/ΔΕΗ Πατρών-Αιγίου