Συμπεριληπτικό εργαστήριο body music του Φεστιβάλ Ολυμπίας στα Παλαιά Σφαγεία

Άρχισε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου) το συμπεριληπτικό εργαστήριο κίνησης και μουσικής (body music) «Κινούμενο σώμα που κινεί και συνδέει» για μικτή ομάδα έως 15 εφήβων με ή χωρίς μορφές ακουστικής ή οπτικής αναπηρίας (για μαθητές ΣΤ΄ Δημοτικού έως Α΄ Λυκείου από την Πάτρα), με στόχο τη δημιουργία ενός καθολικά προσβάσιμου videodance.

Το εργαστήριο πραγματοποιείται καθημερινά έως και την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023 στην κεντρική αίθουσα του πολυχώρου των Παλαιών Σφαγείων, ο οποίος παραχωρείται δωρεάν από την ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας.
Διοργανώνεται από το 26ο Φεστιβάλ Ολυμπίας στο πλαίσιο του αφιερώματός του «Για μια Ευρώπη χωρίς αποκλεισμούς» που υποστηρίζεται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας του ΕΣΠΑ και πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων (Π.Ο.Μ.Α.μεΑ. Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν.).

Οι υπεύθυνες του εργαστηρίου Γιώτα Πεκλάρη (χορογράφος– καθηγήτρια χορού) και Χρυσάνθη Μπαδέκα (χορογράφος– κινηματογραφίστρια) θα οδηγήσουν τους / τις συμμετέχοντες / συμμετέχουσες σε μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή, βιωματική και θεραπευτική εμπειρία, δίνοντας τη δυνατότητα σε ακούοντες, μη ακούοντες, βλέποντες, μη βλέποντες, έφηβους να συναντηθούν με αφορμή μια καλλιτεχνική δράση.

Το εργαστήριο πραγματοποιείται σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
-Δευτέρα 20/11 έως και Πέμπτη 23/11 ώρες 11:00-14:00
-Παρασκευή 24/11 ώρες 10:00-14:00.