Άναψε φωτιές η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΠ μεταξύ ΡΑΠ-Δημοτικής Αρχής

Με επίθεση κατά της δημοτικής αρχής καταθέτει σε ανακοίνωσή της τις θέσεις της για την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΠ, η δημοτική παράταξη «ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη», τονίζοντας

«Η σκόνη που προσπαθεί να σηκώσει η δημοτική αρχή Πελετίδη με αφορμή τη συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο για τη τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΠ είναι επικοινωνιακή χωρίς περιεχόμενο και προοπτική για τη Πόλη και τους συνδημότες μας.

Το νερό είναι πηγή ζωής και βασικό κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα γι αυτό το  σύνθημα κανένα σπίτι χωρίς νερό πάει μαζί με το κανένα σπίτι χωρίς πολύωρες διακοπές νερού του περασμένου καλοκαιριού. Κάθε σπίτι λοιπόν έχει δικαίωμα στο φτηνό και ποιοτικά καλό νερό και η δημοτική αρχή έχει υποχρέωση να το εξασφαλίζει μακριά από ανεδαφικές συντηρητικές κομματικές ιδεοληψίες  περί κράτους και κοινωνίας συνολικά που υπόσχονται παραδείσους!! Γιατί μη ξεχνάτε ότι «το κακό με το παράδεισο είναι ότι πας εκεί με νεκροφόρα».

Απαιτείται λοιπόν σωστή διαχείριση των υδάτων για το καλό της κοινωνίας μακριά από τις επιδιώξεις και τα συμφέροντα του ληστρικού νεοφιλελευθερισμού.

 Το φράγμα Πείρου Παραπείρου δεν μπορεί να απουσιάζει λοιπόν από τη εισήγηση της ΔΕΥΑΠ  κι αυτό να το θεωρείτε φιλολαϊκό προοδευτικό και υπέρ της λαϊκής οικογένειας.

Η παροχή νερού από το φράγμα θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση του ενεργειακού κόστους (ΔΕΗ) που πληρώνει η ΔΕΥΑΠ για το νερό από γεωτρήσεις και ταυτόχρονα θα λύσει τη συνεχόμενη ύδρευση ανεξαρτήτως περιόδου. Άρα θα δοθεί η δυνατότητα για ουσιαστικές μειώσεις στη τιμή του νερού.

Απαιτείται λοιπόν να είναι στις βασικές προτεραιότητες του Δήμου μας και να απαιτήσει από τη κυβέρνηση την άμεση ολοκλήρωση του, ξεφεύγοντας από το μπλόκο της Μηχανικής.

Να πρωτοστατήσει ο δήμος μας στη δημιουργία ενός δημόσιου φορέα διαχείρισης μεταφοράς-διανομής μαζί με τους δήμους Δυτ. Αχαΐας και Ερυμάνθου με κορμό τη ΔΕΥΑ που θα κόβουν τις ορέξεις των ιδιωτών και θα λύνουν τις ανάγκες των πολιτών.

Προτείναμε επίσης αντί της ψευδεπίγραφης απαλλαγής των δημόσιων σχολείων  από το ειδικό τέλος που επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί  ως μείωση ενώ το προβλέπει ο νόμος!! να γίνει ουσιαστική απαλλαγή στο τιμολόγιο του νερού. Και φέτος βρήκατε ακόμη πιο τραγική απάντηση από πέρσι που δεν μπορούσατε να ξεχωρίσετε τα δημόσια από τα ιδιωτικά σχολεία!!! δηλώσατε ότι δεν θα διευκολύνετε το κράτος-κυβέρνηση από την υποχρέωση να πληρώνει κι ας δυσκολεύετε τα παιδιά του δημόσιου σχολείου!!

Αρνηθήκατε με συνοπτικές διαδικασίες  τη πρόταση μας για μείωση του πάγιου τέλους κατά 2 ευρώ για το πρώην δήμο Πάτρας.

Παρουσιάσατε διαφορετική εισήγηση!! από τη σχετική απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ που περιείχε αύξηση του πάγιου τέλους κατά  1 ευρ;v σε (Μεσσάτιδα, Ρίο, Βραχνέικα, Παραλία) προφανώς γιατί δεν θέλατε να φανεί ότι η αύξηση που προτείνατε απορρίφτηκε από τα μέλη της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ. Η αποδοχή μιας άλλης πρότασης δεν είναι  κακό και αμαρτία, κακό είναι η λαθροχειρία κύριοι της δημοτικής πλειoψηφίας.

Δεχτήκατε τη πρόταση μας για ένταξη των μακροχρόνια ανέργων στα ειδικά τιμολόγια  αλλά στα πολυσέλιδα δελτία τύπου που στέλνεται το παρουσιάζεται σαν δικό σας. Δεν πειράζει χαλάλι σας το αποτέλεσμα μετράει και όχι η επικοινωνιακή μικροψυχία.»