Σβόλης: Οφειλόμενη απάντηση στον κ. Τουλγαρίδη

"Είναι πιά ευκόλως αντιληπτό ότι η λέξη αυτοκριτική είναι άγνωστη για τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων.

Καταγγείλαμε, δια του εκπροσώπου μας στο ΔΣ του Κοινωνικού Οργανισμού (ΚΟΔΗΠ) Χρήστου Σολωμού, ότι ο Κοινωνικός Οργανισμός δεν παρέλαβε το σύνολο των τροφίμων, ως όφειλε, από τους προμηθευτές με τους οποίους είχε συνάψει συμβάσεις μέχρι τον Ιούνιο του 2024. Υποτίθεται ότι ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ είχαν ως σημαία ότι διαθέτουν μεγάλο ποσό για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών των απόρων συμπολιτών μας. Όχι μόνο δεν δαπανούν τα ποσά που προϋπολογίζουμε αλλά ούτε και τα τρόφιμα για τα οποία υπάρχει σύμβαση  παραλαμβάνουν.

Δηλαδή κύριε Τουλγαρίδη το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι πλήρες και δεν έχει ανάγκη τροφίμων;

Δηλαδή κύριε Τουλγαρίδη καλύπτεστε από 5 διανομές τροφίμων ετησίως στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας και δεν έχετε την αίσθηση ότι χρειάζονται περισσότερες;

Όχι μόνο δεν αισθάνονται την ανάγκη  οι της Δημοτικής Αρχής να απαντήσουν στην καταγγελία μας (αλήθεια, απαντούν ποτέ επί  της ουσίας οι ονειροπόλοι ουτοπικών ανεφάρμοστων πολιτικών και ολοκληρωτικών συμπεριφορών;) αλλά κάνουν και κήρυγμα. Παραπέμπουν  στους  λαϊκούς εργατικούς αγώνες (αλήθεια, για τον ξυλοδαρμό των συμβασιούχων  εργαζομένων έξω από το Δημαρχείο θα πείτε κάτι;), στις ντιρεκτίβες της   Ευρώπης  των μονοπωλίων και της φτώχειας (αλήθεια, τα ευρωπαϊκά  χρήματα είναι καλοδεχούμενα;), στους επιχειρηματικούς ομίλους και στην κυβέρνηση (αλήθεια, οι διεκδικήσεις σας  που είναι όταν συναντάσθε με τους υπουργούς;).

Κύριοι  της Δημοτικής Αρχής, η αλαζονεία, ο λαϊκισμός, ο εμπαιγμός και το ψεύδος δεν αποτελούν στοιχεία σοβαρής πολιτικής. Αποφασίστε, λοιπόν, να σοβαρευτείτε και μην ευτελίζετε, πρωτίστως, τους εαυτούς σας και, δευτερευόντως,  τους συμπολίτες σας.

Μέχρι να επέλθει η σοβαρότητα, θυμηθείτε τη ρήση του  Αγάθωνος: «Τον άρχοντα τριών δει μεμνήσθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»."