Διήμερο ενημέρωσης στην Πάτρα για το AIDS από τον ΟΚΑΝΑ και τον Ερυθρό Σταυρό

Διήμερο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS συνδιοργανώνει ο ΟΚΑΝΑ και το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) στην Πάτρα.

Η Κινητή Μονάδα, το Κέντρο Ημέρας – Υπηρεσίες Βραχείας Φιλοξενίας, το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ένταξης – Υπηρεσίες Νομικής Συμπαράστασης και το Πρόγραμμα Γονεϊκής Στήριξης & Προστασίας Εξαρτημένων είναι οι τέσσερις δομές του Οργανισμού που -μαζί με τους εθελοντές του ΕΕΣ-  θα βρίσκονται με ενημερωτικό περίπτερο την Πέμπτη 01/12/2022 και την Παρασκευή 02/12/2022  στην πλατεία Αγίου Γεωργίου Α΄ (09:00-15:00 και 17:30-19:30). Το έντυπο ενημερωτικό υλικό για τη δράση παρέχει ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», ενώ στο περίπτερο θα συμμετέχουν και μέλη της εθελοντικής οργάνωσης φοιτητών Ιατρικής «HelMSIC».

Παράλληλα και κατά τη διάρκεια του διημέρου, στελέχη της Κινητής Μονάδας και του Κέντρου Ημέρας Υπηρεσίας Βραχείας Φιλοξενίας θα πραγματοποιήσουν δράσεις δρόμου (StreetWork) σε σημεία συνάθροισης ατόμων που κάνουν χρήση ψυχοδραστικών ουσιών.